Üniversiteli Gencin Feci Sonu - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Gencin Feci Sonu

Üniversiteli Gencin Feci Sonu

Bozok Üniversitesi öğrencisi Emrah Perçin, avlanmak için çıktığı dağda yaklaşık 400 metrelik uçuruma düştü.

15.02.2012 10:14  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emrah Perçin, avlanmak için çıktığı dağda yaklaşık 400 metrelik uçuruma düşerek hayatını kaybetti. Üniversite öğrencisinin cenazesi, düştüğü yerden helikopterle çıkartıldıktan sonra toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emrah Perçin (21) pazar günü gündüz saatlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme son sınıfta okuyan ve kendisi gibi yarı yıl tatiline gelen ağabeyi Mehmet Perçin (24) ile avlanmak için ilçeye bağlı Gireği Köyü yakınlarındaki yaklaşık 700 metre derinliğindeki vadilik alana gitti. Ağabeyi ile bir süre avlanan Perçin, kenarı uçurum olan dağın 400 metrelik bölümüne kadar çıktı. Ancak bir süre sonra bir hayvana ateş ederken buza basması sonucu ayağı kaydığı için dengesini kaybedip 400 metre yükseklikten aşağı düştü. Kardeşi gözleri önünde uçurumdan aşağı düşen Mehmet Perçin, telefon çekmediği için köye kadar koşup muhtardan yardım istedi.

Muhtar durumu Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığına bildirmesi üzerine ekipler Perçin'i arama çalışması başlattı. Jandarma ekipleri dürbün ile uçurumdaki yerini tespit ettiği genci çıkartmak için Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden yardım istedi. 9 kişilik sivil savunma ekibinin, vadinin derin kesiminde bir kayanın üstüne düşen genci çıkartmak için yaptığı çalışmalar da arazinin sarp kayalık olması ve havanın kararması nedeniyle sonuç alınamadı.

Bunun üzerine Konya 3. Ana Jet Üssü'nden gönderilen gece görüşlü bir askeri helikopter de çalışmalara katıldı. Buna rağmen gence ulaşılamaması üzerine ara verilen kurtarma çalışmaları Pazartesi sabahın erken saatlerinde yeniden başladı. Askeri helikopter ile gencin bulunduğu yere ulaşan ekipler, Perçin'in hayatını kaybetmiş olduğunu tespit etti. Helikoptere alınan Perçin'in cesedi ilçedeki sağlık ocağına götürüldü.

Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Perçin'in cenazesi Yeni Köy'deki baba ocağına götürüldü. Burada Perçin'in annesi Fatma, babası Mehmet ve kardeşleri tabutun üzerine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. 12 kardeş olan Perçin ailesinin ve bütün köylünün gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Dayısı İsmail Uğur, Perçin'in babasının çobanlık yaparak çocuklarını okutmaya çalıştığını Emrah'ın da okuyup öğretmen olarak ailesine yardım etmek istediğini belirterek, "Ağabeyi ile birlikte ava gitmişlerdi buzdan ayağı kayıp uçurumdan düşmüş. Cesedini bile zor çıkardılar. Jandarma helikopterle çıkardı" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Gencin Feci Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement