World Cities Congress I·stanbul '18"E Doğru - Son Dakika
Güncel

World Cities Congress I·stanbul '18"E Doğru

"World Cities Congress I·stanbul'18", 10 binin üzerinde profesyoneli 17-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da bir araya getirecek.

11.04.2018 14:42

"World Cities Congress I·stanbul'18", 10 binin üzerinde profesyoneli 17-19 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da bir araya getirecek.

I·stanbul Bu¨yu¨ks¸ehir Belediyesi'nin ev sahipligˆinde, Yenikapı Avrasya Go¨steri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansın tanıtım toplantısı, Feriye Palace'da yapıldı.

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Muhammed Alyürük, bu yıl 3.'sü düzenlenecek kongrenin ana temasının "akıllı şehirler" olarak belirlendiğini söyledi.

Bugün İstanbul'un dünyanın yüzlerce büyük ülkesinden fazla nüfusa ve araç trafiğine sahip olduğunu anımsatan Alyürük, şunları kaydetti:

" İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı istatistiklerini paylaşmak istiyorum. İstanbul'da 3,9 milyon kayıtlı araç var. Günlük köprülerden geçen araç sayısının da yaklaşık 403 bin olduğunu görüyoruz. Her gün İstanbul trafiğine 533 yeni araç ekleniyor. 32 milyon da ortalama günlük yolculuk sayısına sahip bir kent. İstanbul 15 milyonluk nüfusuyla, Türkiye'nin ihracatının yüzde 54'ünü, ithalatının da yüzde 46'sını gerçekleştiren bir şehir. Her yıl 9 milyona yakın turist alıyoruz. Neden akıllı şehirleri konuşuyoruz? Dünya nüfusu her geçen gün artmaya devam ediyor. İstatistiklere göre, 1900'lerde, 1.8 milyar olan dünya nüfusunun 2050 yılına geldiğinde, 9 milyarı bulacağı, her geçen gün de kentlerdeki nüfusun kırsaldaki nüfusa göre artacağıyla ilgili önemli istatistik çalışmaları var. 2017 yılında nüfusun yüzde 55'i kentlerde, yüzde 45'i de kırsal alanda yaşamaya başladı. Bu istatistiklere baktığımızda 2050 yılına geldiğimizde, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30'unun kırsal kesimde, yüzde 70'inin ise kentlerde yaşayacağını görüyoruz."

Toplantıda verilen bilgiye göre, üc¸ gu¨n boyunca c¸es¸itli u¨lke ve s¸ehirlerden, teknolojide o¨ncu¨ firmalar ve 100'e yakın konus¸macının katılımıyla du¨zenlenecek konferansta, workshoplar ve paneller gerc¸ekles¸tirilecek.

Alanında yetkin isimlerin, akıllı s¸ehirlerin yarınları nasıl s¸ekillendirecegˆini mercek altına alacagˆı konferansa bu yıl 10 bini as¸kın profesyonelin katılması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel World Cities Congress I·stanbul '18'E Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement