Yaş Çay Taban Fiyatı Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Yaş Çay Taban Fiyatı Açıklandı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ÇAYKUR'un bu yılki yaş çay alım fiyatının, 57 YKr başlangıç alım fiyatı, 8 YKr de prim olmak üzere toplam 65 YKr olduğunu bildirdi.

02.06.2006 17:36

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ÇAYKUR'un bu yılki yaş çay alım fiyatının, 57 YKr başlangıç alım fiyatı, 8 YKr de prim olmak üzere toplam 65 YKr olduğunu bildirdi.

Eker, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, 2006 yılı yaş çay yaprağı alım fiyatlarını açıkladı.

Türkiye'de bazı şehirlerin bazı ürünlerle anıldığını belirten Bakan Eker, ''Rize denilince de akla ilk olarak çay gelir. Çay, Doğu Karadeniz, özellikle de Rize için tek geçim kaynağıdır'' diye konuştu.

Türkiye'nin çay ihtiyacının tamamının ülke çay sanayisi tarafından karşılandığını ifade eden Bakan Eker, ''Ülkemizde çay üretimiyle tüketimi arasındaki denge geçmiş yıllarda zaman zaman bozulmasına rağmen son yıllarda hükümetimizin uyguladığı politikalarla bir dengeye girmiştir'' dedi.

Bakan Eker, 2002 yılından bu yana çay fiyatında her sene enflasyonun üzerinde net reel bir artış sağladıklarını belirtirken, ''İlk defa bizim hükümetimiz döneminde, 2003'de çaya ayrıca prim uygulaması başladı. Bizden önce çay parası 3. sürgünden sonra ödenmekteydi. Bizim dönemimizde ise her ay aldığımız yaş çayın karşılığını bir sonraki ay, yani haziranda aldığımızı temmuzda, temmuzda aldığımızı ağustos ayında ödemeye başladık'' diye konuştu.

Bu yıl yaş çay fiyatını belirlerken birkaç faktörü dikkate aldıklarını dile getiren Bakan Eker, şunları söyledi:

''Öncelikle ürünün maliyetini hesapladık. Yani 1 kilogram yaş çayın ne kadara mal olduğunun hesabını yaptıktan sonra üzerine de bir kar payı koymak suretiyle fiyatımızı belirliyoruz. O da şudur; 57 YKr başlangıç alım fiyatı, 8 YKr de prim olmak üzere toplam 65 YKr, bu yıl ÇAYKUR'un yaş çay alım fiyatıdır. Bunun tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.''

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaş Çay Taban Fiyatı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement