Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Durum Koordinatörü Jamie McGoldrick'in Yemen'de çatışmaların şiddetlendiği Taiz kentinde acil insani ateşkes sağlanması çağrısı yaptığı belirtildi.

27.07.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Durum Koordinatörü Jamie McGoldrick'in Yemen'de çatışmaların şiddetlendiği Taiz kentinde acil insani ateşkes sağlanması çağrısı yaptığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG), ulusal ordu ve Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler arasında Taiz'deki çatışmaların şiddetlenmesinin ardından yazılı açıklama yayımlayan McGoldrick, Taiz'deki artan gerilime ilişkin raporların, özellikle de kente giriş çıkışların engellenmesine ilişkin hazırlıklar ve Sarari köyünde çatışmaların şiddetlenmesinin derin endişe uyandırdığını söyledi.

McGoldrick, "Çatışmanın tüm taraflarına ayrım yapmaksızın yardıma muhtaç tüm insanlara şartsız olarak insani yardımların ulaştırılmasını öngören Uluslararası İnsan Hakları Beyannamesinin yükümlülüklerine uymaları gerektiğini hatırlatıyorum." diyerek, siyasi ve askeri çıkarlar için sivillerin rehin olarak tutulması ve insani yardımdan mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

BM Yemen İnsani Durum Koordinatörü McGoldrick, tüm tarafları sivilleri korumak için derhal insani ateşkesi kabul etmeye, BM ve diğer insani yardım sağlayıcılarına tedaviyi ve yaralıların tahliyesini, acil ilaç ihtiyacı gibi hayat kurtaracak diğer yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmaya çağırdı.

Husilerin kontrolündeki Yemen haber ajansı SABA'ya göre, Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, McGoldrick'i ABD ve yandaşlarına baskı yaparak güvenlik koridorları açmaya, Sarari'deki ve diğer yerlerdeki yaralıları tahliye etmeye çağırmıştı.

Yemen'de hükümete bağlı güçlerin Taiz'in güneyinde Husilerin kalesi olarak bilinen Sarari köyünün kontrolünü sağladığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement