Yeni doğanlar festivali : Kwita Izina - Son Dakika
Güncel

Yeni doğanlar festivali : Kwita Izina

Yeni doğanlar festivali : Kwita Izina

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan, dünyada sayılarının sadece 480 adet olduğu ön görülen Gümüş Sırtlı Goriller'in yeni dünyaya gelen 22 bebeğine isim vermek üzere düzenlenen Kwita Izina festivali, Ruanda'da gerçekleştirildi.

08.09.2016 11:49  Güncelleme: 12:01

Dünyada sadece Virunga dağlık bölgesinde yer alan, çoğunluğu Uganda'da olmak üzere, Ruanda ve Kongo'nun da sınırlarının birleştiği ormanlık alanda yaşamlarını sürdürmeye çalışan ve nüfuslarının sadece 480 olduğu ön görülen Gümüş Sırtlı Goriller'in korunması ve nesillerinin devam etmesi esasıyla, Rwanda Development Board (RDB)'nin düzenlemiş olduğu, bu yıl 2 Eylül'de Ruanda'nın Musanze-Kinigi bölgesinde, 12.cisi yapılan Kwita Izina, sözcük anlamıyla

"Yeni doğanlar" anlamını taşıyor. Festival öncesinde 27-29 Ağustos tarihleri arasında Kigali Conference & Exhibition Village'da düzenlenen bir turizm fuarı ile başlatıldı. Turizm fuarına çevre bilimciler, Zoologlar, Ruanda'dan ve komşu ülkelerinden gelen üst düzey yöneticiler, tur operatörü temsilcileri, turizm tanıtma ofislerinin yöneticileri ve devlet adamları düzeyinde katılımlar oldu. 2 gün süren turizm fuarında, doğanın ve nesli tükenen hayvanların korunması konusunda uzmanlar ve RDB başkanı Francis Gatare konuşmaları ile katkıda bulundu.

Festivalin gerçekleşeceği 02 Eylül'e kadar dünyanın dört bir yanından gelen değerli gazeteci ve turizm pazarlama uzmanlarına da Ruanda'nın güzelliklerini gezdirmek üzere bir seyahat organizasyonu yapıldı. Kanada, Fransa, Belçika, Almanya, Güney Afrika ve pek çok Afrika ülkesi, Rusya, Uzakdoğu ülkeleri, Orta Doğu ve Arap Yarımadasından katılımcıların bulunduğu bu organizasyonu tanıtmak maksadıyla , Türkiye'den sadece seyahat pazarlama alanında uzman

Only Travel Marketing'in kurucusu Sarp Özkar davet edildi ve Kwita Izina festivalini yerinde izledi. 02 Eylül Cuma günü Ruanda'da sabahın erken saatlerinden itibaren bir bayram şenliği yaşanmaya başladı. Ruanda'nın Musanze-Kinigi bölgesinde gerçekleşecek festival için ülkenin pek çok şehrinden kilometrelerce yolu yürüyerek kat eden Ruanda'lıların ana caddelerdeki yoğunluğu görülmeye değerdi. Festival alanında olağanüstü güvenlik önlemleri alınmıştı, bunun en önemli sebebi festivale 2000 yılından bu yana, Ruanda Devlet Başkanı olan Paul Kagame'nin de katılacak olmasıydı.

Devlet Başkanı Paul Kagame , festivalinin açılış konuşmasını yaptı.

Festival'de halkın bulunduğu iki büyük alanın ortasında, dans, akrobasi gibi etkinliklerin yapılacağı geniş bir açıklığa yer verildi. Bambular ve çeşitli tahtaların birleştirilmesi ile yapılmış devasa goril figürü, kapalı sahnenin üzerinde tüm heybeti ile alanı selamlamaktaydı. Özel davetliler ve basın mensupları için de, son derece güzel organize edilmiş çadırlarda dinlenerek seyretme imkanı sunulmuştu. Festivalin başlaması ile seyircilerdeki coşku görülmeye değerdi. Halk çalınan her şarkıya eşlik edip, ellerindeki Ruanda bayraklarını sallayıp, birlik-beraberlik mesajlarını da tüm dünyaya vermiş oldu. Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame'nin özel korumaları eşliğinde festivale intikal etmesinde coşku görülmeye değerdi. Halkı ile yakın temasta bulunarak, herkesin tek tekellerini sıkmaya çabalayan ve sevgi seli ile karşılanan bir devlet başkanı olarak göze çarptı. Paul Kagame'nin sonrasında yaptığı açılış konuşmasında, Ruanda'yı daha fazla geliştirmek, refah seviyesine ulaştırmak için çabaladıklarını, ayrıca sahip olunan doğal güzelliklerin ve turizm alanında korunması gereken değerler konusunda da hassasiyetlerini belirtip, festivalin dünya ve Ruanda için verimli olmasını diledi.

BEBEK GORİLLER YENİ İSİMLERİNE KAVUŞTU.

Ardından Ruanda'ya onlarca defa gelmiş ve goril safarileri yapmış Zoolog, çevre bilimci ve seyahat severlerden oluşan özel davetliler, 22 bebek goril için isim önerilerinde bulundu. Önerilerinde olan isimleri neden seçtiklerini belirterek, kendi tercihlerinin o bebeğe verilmesinin uygun olacağını belirttiler. Tüm bu tavsiyeler sonrası RDB tarafından bebek gorillere isimleri verildi ve yüzlerce çocuktan oluşan muhteşem bir gösteri ile Kwita Izina festivalinin kapanışı yapıldı.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni doğanlar festivali : Kwita Izina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement