Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şankaya: ''Hazırgiyim Ve Tekstil Firmaları, Yeni Rekabet Koşullarına Göre Kendisini Konumlandırmalı, Markalaşmaya Gitmeli'' - Son Dakika
Güncel

Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şankaya: ''Hazırgiyim Ve Tekstil Firmaları, Yeni Rekabet Koşullarına Göre Kendisini Konumlandırmalı, Markalaşmaya Gitmeli''

Yeşim Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Şenol Şankaya, hazırgiyim ve tekstil firmalarının, yeni rekabet koşullarına göre kendisini konumlandırması gerektiğini belirtti.

30.05.2006 21:12

Yeşim Tekstil A.Ş. Genel Müdürü Şenol Şankaya, hazırgiyim ve tekstil firmalarının, yeni rekabet koşullarına göre kendisini konumlandırması gerektiğini belirtti.

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin ve üyeler, Yeşim Tekstil Genel Müdürü ve aynı zamanda Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı Şankaya'yı, ziyaret etti.

GESİAD üyelerinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Şankaya, sanayicinin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi için gerekli bir takım tedbirleri, yalnızca hükümetten beklemenin çok doğru bir hareket olmadığını ifade etti.

Şankaya, sanayicilerin durumlarını iyi hesaplayıp kendi lehine olan kararları derhal alıp uygulamaya sokmaları gerektiğini kaydederek, ''Hazırgiyim ve tekstil firmaları, yeni rekabet koşullarına göre kendisini konumlandırmalı, markalaşmaya gitmeli. Önümüzdeki günlerde tekstil sektörü daha zor günler geçirecek ve bu zor günlerde, ancak yeni rekabet koşullarına göre kendisini konumlandırmış, markalaşmış firmalar zirveye ortak olacaklardır'' dedi.

Şirket olarak, Toyota'dan örnek aldıkları ve tüm tedarikçileri aynı merkezde toplamayı planladıkları ''Yeşim City'' projesine önem verdiklerine işaret eden Şankaya, bu projeyi, yalın yönetim ve üretim anlayışı ile hareket ederek 3 yıllık çalışma süresinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şankaya, dünyaca ünlü Nike firmasıyla Yeşim'in geçen yıl yaptığı üretim partnerliği anlaşması çerçevesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Türk işadamının yurtdışında nasıl algılandığına ilişkin görüşlerini de aktaran Şankaya, ''Dış piyasalarda Türk iş adamının imajı maalesef istenen düzeyde, iyi değil. Bu imajı daha iyi hale getirmek için ihracatçılarımızın dürüst, samimi ve şeffaf olması gerekir'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şankaya: ''Hazırgiyim Ve Tekstil Firmaları, Yeni Rekabet Koşullarına Göre Kendisini Konumlandırmalı, Markalaşmaya Gitmeli'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement