Yüksekdağ: Biz Sırtımızı PYD'ye Yaslıyoruz - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: Biz Sırtımızı PYD'ye Yaslıyoruz

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, IŞİD bugün Ceyhan'daydı, Adana'daydı." dedi.

20.10.2015 19:39  Güncelleme: 11:03

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, IŞİD bugün Ceyhan'daydı, Adana'daydı." dedi. Yüksekdağ, Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir kafede düzenlediği basın toplantısında, askerlerin cenaze törenlerine katılmadıkları iddialarının doğru olmadığını savunarak, Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın asker cenazesi için düzenlenen törenine katıldığını belirtti.

"ASKER DEDİĞİNİZ BENİM KOMŞUM"

Yüksekdağ, "Bizler, askerlerin de polislerin de gerillaların olduğu kadar, katledilen sivillerin olduğu kadar bu ülkenin, bu memleketin vatandaşları ve bizim kardeşlerimiz olduğunun farkındayız. Asker dediğiniz kimdir, benim komşum. Asker dediğiniz, benim akrabamdır, benim yeğenimdir, benim arkadaşımdır. Asker dediğiniz, benimle sokaklarda hep birlikte bu sokaklarda yaşadığımız insanlarımızdır." diye konuştu.

ASKERLERİN VE POLİSLERİN DE OY KULLANDIĞINI BELİRTTİ

Partilerine, 7 Haziran seçimlerinde asker ve polislerin de oy verdiğini iddia eden Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Askerler ve polisler de Halkların Demokratik Partisi'nin sunduğu yeni yaşam projesine güvenip, inandı. Askerler, polisler de savaş siyasetinin en önce kurban seçilenleri olarak barış istediler. Barış siyasetinin, barış özleminin bir ifadesi olarak aynı zamanda partimizi destekleyen çok önemli bir kesim oldu. Hatırlarsınız, siyasi iktidarın sözcüleri, temsilcileri, 'Bir kentteki askeri lojmanda bu kadar HDP'ye oy çıkar mı? Bu bir felaket' diye askerleri, bize oy veren askerleri ve ailelerini hedef tahtası haline getirdi.

"HEPSİNİN ÖLÜMÜ BİZİM ORTAK ACIMIZDIR"

Bizim askerlerle, polislerle onların aileleriyle siyasi, ideolojik bir sorunumuz yok ama siyasi iktidar öyle bir kutuplaştırma, bölme, ayrıştırma siyaseti izliyor ki, bizler karşılıklı acılarımızı ortaklaştırabilecek bir zemine sahip olamıyoruz." Figen Yüksekdağ, doğru olanın askerlerin, polislerin cenazesine çağırmaları ve davet edilmeleri olduğunu belirterek, "Ama aynı zamanda Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı, katledilen sivillerin, çatışmada yaşamını yitiren gerillaların cenazelerine de davet etmelisiniz. Çünkü bu toprakların evlatları ister dağda olsun, ister düzde, ister kışlada olsun, ister Kandil'de, hepsi bu toprakların evlatlarıdır ve hepsinin ölümü bizim ortak acımızdır. Siyasilerin de bu süreç içerisinde acıları ve ölümleri birbirinden ayırmadan hepsine sahip çıkmayı başarabilmeleri gerekir. Hepsinin acısını paylaşmayı başarması gerekir." dedi.

"IŞİD BUGÜN CEYHAN'DAYDI, ADANA'DAYDI"

İktidarı, PYD ile iş birliği yapmaya davet ettiklerini vurgulayan Yüksekdağ, aynı çağrıyı tekrarladığını belirtti. Dünyanın, PYD'yi terör örgütü değil, IŞİD'e karşı mücadelede ittifak olarak gördüğünü savunan Yüksekdağ, şunları kaydetti: "Biz, sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz. Türkiye halkı, sadece HDP değil. Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, IŞİD bugün Ceyhan'daydı, Adana'daydı. Sadece gizli saklı karargâhlarda değil, kentin meydanlarını yaşam alanlarını ele geçirmiş vaziyetteydi. Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, PYD orada IŞİD'e karşı bir insanlık mücadelesi verip o canileri süpürüp atmasaydı, bugün Hatay, IŞİD'in elinin altındaydı, Hatay işgal edilmişti. O caniler tarafından ele geçirilmişti. Bu kadar bir insanlık dışı güç karşısında direnen bir yapıya sırtımızı yaslamalıyız tabi. Üstelik sadece 'biz ve ben sırtımı yaslıyorum' demedim. 'Gelin, siz de sırtınızı yaslayın!' dedim."

"TARİHSEL BİR İTTİFAK GELİŞTİRİN"

" Türkiye Cumhuriyeti'nin en güvenilir dostu, IŞİD karşısında, bölgedeki bütün egemen milletlerin çıkar odakları karşısında, bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en sağlam ve güvenilir dostu Kürtlerdir, PYD'dir." diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Gelin, sırtınızı oraya yaslayın, omuz omuza verin. Tarihsel bir ittifak geliştirin, bu ittifakla birlikte Türkiye, bu savaş cehennemi içerisinde bir barış cenneti haline gelebilir. Bir tek Türk hükümeti, 'PYD eşittir PKK.' diyor. Neye dayandırıyor bunu, PYD'nin bir tane kurşun atmışlığı var mıdır Türkiye'ye? Bir tane terör eylemi yapmış mıdır PYD, YPG, YPJ? Bir tane eylem geliştirmiş, gerçekleştirmiş midir? Hayır. Hiçbir kanıtları, ispatları yok ama buna rağmen PYD'yi IŞİD gibi bir cani terör yapılanmasıyla aynı kefeye koyarak bir insanlık suçu işliyor. Bir siyasi suç işliyor. Ama biz bu suça ortak olmak zorunda değiliz. Kusura bakmasınlar, biz sırtımızı insanlığa yaslayacağız, insanlık için, barış için direnenlere yaslayacağız." Daha sonra partisinin Sarıçam ilçe binasını da ziyaret eden Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde Meclise gitmeyi başardıklarını belirterek, "Değerli kadın arkadaşlarımız ve partiye gönül vermiş halklarımız, bu tarihsel eşikte çok uyanık olmak zorundadır. Oyumuz, bizim şerefimizdir. Bu kadınların şerefi, namusu, iradesidir ve hiçbir para satın alamaz. Bizlerin oylarını hiçbir güç teslim alamaz." diye konuştu.

Yüksekdağ: Biz Sırtımızı PYD\'ye Yaslıyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekdağ: Biz Sırtımızı PYD'ye Yaslıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (156)

  • Barut: Ölümüne HDP HDP 74 48 Yanıtla
  • mooussa: Bunların kendileri terörist oy veren katildir 45 60 Yanıtla
  • novasti : yalancı ne olduğu bilinmiyen terörist pislik 46 55 Yanıtla
  • Sivaslı: Pyd olmasa işid adanadaymış Ya bunlar ciddimi eger ciddi iseler Gerçekten inanıyorlarmı buna eger inanıyorlarsa ortada bir gerçek var oda Bunların ruh saglıgı iyidegil 46 52 Yanıtla
  • yarın: Oyum HDP ye 50 43 Yanıtla
    Heehehhe: Sende mi yaslaniyorsun .. 0 0
  • tarkya lì HDP LI: baskan dogru soyluyor......hellal oylar HDP YE 55 37 Yanıtla
  • şirnakli: Bir Musluman Kurt olarak sizi görunce CINNET GeCIRIYORUM ALLAH SIZI VE DESTEKCINIZI KAHRETSIN DINSIZ varliklar.... 28 63 Yanıtla
  • hewal: Dikkat et belini incitirsin figen:))))) 40 48 Yanıtla
  • fero: İşid girmedi ama PKK girdi 25 63 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement