Yunan Gümrükçüler, Grevi Sabaha Erteledi - Son Dakika
Güncel

Yunan Gümrükçüler, Grevi Sabaha Erteledi

Yunan Gümrükçüler, Grevi Sabaha Erteledi

Yunanistan sınır kapılarında görevli gümrükçüler, grevlerini sabaha erteledi.

09.07.2014 00:42  Güncelleme: 14:21

Yunanistan gümrük görevlilerinin bağlı olduğu sendikanın aldığı karar gereği, Yunanistan gümrük kapılarında uygulanacak grevin gece saatlerinden itibaren başlayacağı duyurulmuştu. Ancak sendikanın aldığı karar uyarınca grevin sabah saatlerinde uygulanacağı öğrenildi.

Grev başlayacağı için Yunanistan'daki ziyaretini erken bitiren İlham Tüleş, "Grev haberlerini okuyunca gece 12 olmadan ziyaretimi yarım keserek döndüm, bilseydim biraz daha kalırdım" dedi.

Araç geçişleri nasıl olacak?

İpsala Gümrük Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerine ertelenen Yunan gümrükçülerin grevi, Türkiye ve Yunanistan arasındaki İpsala ve Pazarkule sınır kapılarındaki geçişleri de kısmen etkileyecek.

Gümrük memurlarının grevde takınacağı tutumun katı olması durumunda özellikle gurbetçiler ile ihracat ve ithalat ürünleri taşıyan tırların sıklıkla kullandığı İpsala Sınır Kapısı'nda yığılmalar yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Yunan gümrükçülerin, tır geçişine izin vermeyecekleri, yolcu araçlarının geçişlerine ise kontrollü olarak ara ara izin verecekleri belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunan Gümrükçüler, Grevi Sabaha Erteledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement