Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Yurtnaç, Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Yurtnaç, Makedonya'da

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Yurtnaç, Makedonya\'da

Yurtnaç, Makedonya'daki bazı Türk sivil toplum teşkilatlarının yöneticileriyle bir araya geldi

04.09.2013 16:12

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim ve diğer bazı sivil toplum örgütlerinin yöneticileriyle görüştü.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen görüşmede, Yurtnaç, Türkiye'nin, Balkanlar ile olan tarihi bağlarının güçlenmesine özel önem verdiğini, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlarla bölgede önemli hizmetlere imza attığını belirtti.

Yurtnaç, " Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü, yurtdışında yaşayan vatandaşla, soydaşla ve akrabalarla beraberdir. Biz, Makedonya'da yaşayan soydaşlarımızı Ankara'da, İstanbul'da, Bursa'da yaşayanlardan farklı görmüyoruz. Biz neysek, siz de osunuz. Sadece hukuki bir ayrım var. Siz Makedonya vatandaşısınız, biz Türkiye vatandaşıyız. Ama sizin bir ayrıcalığınız ve üstünlüğünüz var. Siz, evlad-ı Fatihansınız" dedi.

Türkler tarafından, Makendonya'da kurulan 5 bin sivil toplum kuruluşu bulunduğunu ifade eden Yurtnaç, bu sivil toplum teşkilatlarından biri olan MATÜSİTEB'in bölgede önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Yurtnaç, MATÜSİTEB Başkanı İbrahim'den de faaliyetleri hakkında bilgi aldı. - Üsküp

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Yurtnaç, Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement