Zile'de Avukatlardan Kafesli Eylem - Son Dakika
Güncel

Zile'de Avukatlardan Kafesli Eylem

Zile\'de Avukatlardan Kafesli Eylem

Tokat'ın Zile İlçesi'nde bir grup avukat 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı kafesli eylem yaptı.

16.02.2015 13:43

Tokat'ın Zile İlçesi'nde bir grup avukat 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı kafesli eylem yaptı.

Zile'de bazı avukatlar beraberinde yaklaşık 100 kişi ile birlikte adliye karşısında 'İç Güvenlik Paketi'ne karşı eylem düzenledi. Avukatlar, 'Yaşasın bağımsız yargı' yazılı pankart taşıdı. Ayrıca eylemin yapıldığı alana üzerinde, 'Bağımsız yargı hak ve özgürlükler' yazılı afişin bulunduğu bir kafes getirildi. Burada grup adına konuşan Avukat Sultan Aktaş, iç güvenlik paketini protesto etmek için bir araya geldiklerini söyleyerek, "Artık çıkacak bu yasa ile birlikte bağımsız yargı hak ve özgürlükler bir kafes altına alınacaktır ve yok olacaktır" diyerek kafes içerisine girdi.

"YAŞASIN BAĞIMSIZ YARGI"

Kafes içerisinde basın açıklamasını okuyan Avukat Aktaş, şöyle dedi:

"TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan iç güvenlik yasa paketi ile bir yasa değişikliği değil, bir rejim değişikliği yapılacaktır. Böylece bir rejim kimsenin nefes alamayacağı bir korku düzeni, koyu bir faşizm ve diktatörlük olacaktır. Bu yasa paketi bir sıkıyönetim yasasıdır. Hukuk devletinde olamayacak ve Anayasa'şa açıkça aykırı düzenlemeler öngören bu pakette, yargı tamamen kolluğa, polise ve mülki amirlere devredilecektir. Polise, mülki amirlere gözaltı ve arama kararı verme, soruşturma yapabilme yetkisi verilerek, hakim ve savcılar devre dışı bırakılacak, mülki amirler ve polis hakim, savcı konumuna gelecektir. Siyasi iktidara sesleniyoruz, demokrasiyi askıya alarak terörle mücadele edilmez. İç güvenliği sağlamanın yolu, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüklerini kısıtlamaktan değil, geliştirmekten geçer. Yaşasın özgürlük, yaşasın bağımsız yargı."

Açıklama ardından Avukat Aktaş, kendisinin kafes içerisinden çıkarılarak özgürlüğe kavuşturulmasını istedi. Bunun üzerine Avukat Aktaş kafes içerisinden çıkartıldı. Daha sonra ise eyleme destek veren vatandaşlar kafesi kırarak parçaladı. Ayrıca üzerinde 'İç güvenlik yasa paketi' yazısı bulunan paket ateşe verildi. Eyleme katılanların bazılarının Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan için de dövizler taşıdığı görüldü. Eylem olaysız sona erdi. - Ziletokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zile'de Avukatlardan Kafesli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement