Zirve Yayınevi Davasında 64'üncü Duruşma - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi Davasında 64'üncü Duruşma

Zirve Yayınevi Davasında 64\'üncü Duruşma

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davanın 64'üncü duruşmasında, bazı ses kayıtları dinletildi.

03.04.2013 14:28

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davanın 64'üncü duruşmasında, bazı ses kayıtları dinletildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hurşit Tolon ile Varol Bülent Aral dışındaki tutuklu sanıklar, müştekiler ve avukatları katıldı.

Ses kayıtlarının dinlemesinden önce tutuklu sanık Hüseyin Yelki söz alarak, iddianamede Kayra ve Zirve yayınevleriyle ilgili bilgi taşıdığı ve haber elemanlığı yaptığı yönündeki iddialarla ilgili açıklamada bulundu. Yelki, ne Kayra ne de Zirve Yayınevi hakkında kimseye bir bilgi ve belge vermediğini savunarak, "Ben haber elemanı değilim. Savcının bu iddiaları kanıtlaması lazım. Davaya 2 sene sonra dahil edildim. Ben, devleti ve hükümeti yıkmaya teşebbüs etmedim, etmem de. Zaten benim inancım olan Hıristiyanlık bunu engeller. Ben 2002 yılında Hıristiyan oldum. Ben Hıristiyan olduğumda bir Hıristiyan cemaati yoktu. Pek çok sınavda birinci, ikinci, en fazla üçüncü olurken kimse bana iş vermedi. Ama Hıristiyanlar bana sahip çıktı, beni tedavi ettirdiler" dedi.

Yelki, bir gazetede halen yayınlanan "İncil Okur Musunuz?" ilanıyla Hıristiyan olduğunu iddia ederek, beraatını istedi.

Yelki'nin açıklamalarının ardından duruşmada, bir kişinin misyonerlikle ilgili bilgiler anlattığı bazı ses kayıtları dinlendi. Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, tutuklu sanıklardan Adem Gedik'e söz konusu ses kaydında kendisinin bulunduğu yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Gedik, belirtilen tarihte yurt dışında olduğunu öne sürdü.

Tutuklu sanık Haydar Yeşil ise, ses kaydında görevlendirdikleri bir askerin misyonerlikle ilgili İngilizce bir metni çeviri yapıyor olabileceğini ileri sürdü.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Levent Ercan Gelegen de, ses kayıtlarında misyonerlikle ilgili anlatılan bilgilerin doğru olduğunu kaydederek, "Misyonerlerin özellikle Doğu bölgesinde Alevi ve Kürt vatandaşlarla görüşerek, bu görüşmelerde kişilerin hassasiyetleri, zaafları hatta tuttukları takımlarına kadar pek çok konu öğreniliyor" iddiasında bulundu.

Duruşmada ayrıca, bazı görüntüler de izletildi. Tutuklu sanıklardan Ruhi Abat, duruşmada izletilen görüntülerin kendi evinde çalışma odasında çekildiğini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi Davasında 64'üncü Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement