Mantar Kurabiye Tarifi - Son Dakika
Kadın

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar Kurabiye Tarifi

Mantar kurabiye tarifi ile ağızda dağılan bir kurabiye tarifine ne dersiniz? Görünümü ile kalpleri fetheden bir lezzet olan mantar kurabiye tarifi kısa sürede çay saatlerinizi süsleyecek bir tada dönüşecek. Pratik tarifi ve zamandan tasarruf ettiren yapımı sayesinde tüm ev hanımlarını mutlu edecek bu özel lezzeti hazırlamak ise yalnızca dakikalarınızı alacak. Çok sevilen tatlardan birisi olan mantar kurabiye tarifi nasıl yapılır, yapımı için gerekli malzemeler neler sizler için hazırladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

05.07.2018 17:15

Çay saatleriniz için özel bir lezzet arıyorsanız mantar kurabiye tarifimiz tam size göre. Mantara benzeyen görünümü ile bu adı alan bu lezzetli kurabiyeyi üstünü Türk kahvesi ile süsleyerek servis edebilir, sofralarınızda lezzet kadar görünüme de ne kadar önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Kurabiye yaparken istediğiniz yumuşaklığı elde etmekte zorlanıyorsanız ağızda dağılan mantar kurabiye tarifimiz istediğiniz kıvamı yakalamanızı sağlayacak.

Evde bulunan malzemeler ile birlikte hazırlayabileceğiniz mantar kurabiye tarifi yazımızın devamında yer alıyor, tarifi uygun bir biçimde hazırlayabilirsiniz.

Mantar kurabiye

Malzemeler:

-1 paket yumuşatılmış margarin

-1 tane yumurta

-1 su bardağı pudra şekeri

-2 su bardağı nişasta

-2 su bardağı+2 çorba kaşığı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilin

-1 çorba kaşığı Türk kahvesi

Mantar kurabiye nasıl yapılır?

1.adım: Öncelikle margarin ve pudra şekerini karıştırıp krem haline getirin. Diğer malzemeleri karışıma ekleyip hamur haline gelene kadar yoğurun.

2.adım: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.

3.adım: Hamura mantar şeklini verebilmek için cam bir soda şişesinin kapağını kahveye batırıp kurabiyeye bastırın.

4.adım: Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyeleri 15-20 dakika kadar pişirin. Kurabiye piştikten sonra bir süre tepside soğumasını bekledikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Mantar Kurabiye Tarifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement