"48. Kütüphane Haftası" - Son Dakika
Kültür Sanat

"48. Kütüphane Haftası"

"48. Kütüphane Haftası"

Sabancı Üniversitesi, "48. Kütüphane Haftası"nı şiirler ve şairlerle kutladı.

30.03.2012 10:54

Sabancı Üniversitesi'nin "Kütüphane Haftası" kutlamaları kapsamında, Türkiye Yazarlar Sendikası işbirliği ile "Kütüphane ve Şiir" konulu bir etkinlik düzenlendi. Kütüphane Haftası kutlamaları kapsamında ayrıca, Bilgi Merkezi'ndeki sekiz çalışma odasına ünlü şairler Mustafa Köz, Sennur Sezer, Yaşar Miraç, Leyla Şahin, Osman Hakan A., Mine Bağ, Ersan Erçelik ve Fikret Görken'in isimleri verildi ve odaların kapılarına bu şairlerin birer şiiri poster olarak asıldı.

Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi, 48. Kütüphane Haftası'nı, bu yıl ikincisi düzenlenen "Edebiyat Etkinlikleri" kapsamında, 28 Mart 2012, Çarşamba günü gerçekleşen "Kütüphane ve Şiir" konulu etkinlikle kutladı.

Türkiye Yazarlar Sendikası'nın desteğiyle gerçekleşen etkinlik, Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Haluk Bal'ın açış konuşması ile başladı. Haluk Bal konuşmasında, Bilgi Merkezi'ne düzenlediği etkinlik için teşekkür etti. Ardından Sabancı Üniversitesi Çalışan Tiyatro'su tarafından "Dünya'nın Bütün Kitapları Basın Açıklaması" yapıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, internet çağının yazılı bellekten çok görsel ve işitsel araçlara yöneldiğini ifade ederken, bu araçların yazının kalıcılığını olumsuz şekilde etkilediklerini söyledi. Köz, "Söz uçar yazı kalır" deyişini hatırlatarak, Kütüphane Haftası'nın yazı sürecini çoğaltacak bir etkinlik olduğunu belirtti. Toplumun bilgiyle yoğrulması ve çoğullaşması için yazının önemine vurgu yapan Mustafa Köz, "Toplumu bilgiyle çoğullaştıran araç şiirdir" dedi. Mustafa Köz sözlerine son verirken, "Üniversitelerin, yazarlar ve şairlerle daha yakın olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Mustafa Köz'ün konuşmasının ardından; Sennur Sezer, Yaşar Miraç, Leyla Şahin, Osman Hakan A., Mine Bağ, Ersan Erçelik ve Fikret Görken şiirlerini dinleyicilerle paylaştılar. Şairlere, Sabancı Üniversitesi Müzik Kulübü'nden Ardıç Sönmez gitarıyla eşlik etti.

Etkinlik, Sabancı Üniversitesi Dans Kulübü'nden Ece Ulus, Ahmetcan Durukan bir tango gösterisinin ardından, Sabancı Üniversitesi Bilgi Merkezi Direktörü Asuman Akyüz'ün konuşması ile sona erdi. Asuman Akyüz, "Kütüphane Haftası" kapsamında, Bilgi Merkezi'ndeki sekiz çalışma odasına ünlü şairler Mustafa Köz, Sennur Sezer, Yaşar Miraç, Leyla Şahin, Osman Hakan A., Mine Bağ, Ersan Erçelik ve Fikret Görken'in isimlerinin verildiğini ve bu odaların kapılarına birer şiirinin afiş olarak asıldığını söyledi.

Ayrıca etkinliğe katılan tüm edebiyatseverlere günün anlam ve önemine uygun olarak, içinde şairlerin şiirlerinin yer aldığı birer adet "Robinson Özgürlük Şişesi" armağan edildi. Program sonunda katılımcı şairler, edebiyatseverlerle buluşarak "Kütüphane ve Şiir" hakkında söyleşiler yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement