Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı törenle kutlandı - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı törenle kutlandı

- Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı törenle kutlandı Yurt gezileri çerçevesinde üçüncü kez 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne'yi ziyaret eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

21.12.2022 18:20  Güncelleme: 18:24

- Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı törenle kutlandı

EDİRNE - Yurt gezileri çerçevesinde üçüncü kez 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne'yi ziyaret eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 92. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Bando eşliğinde İnönü İlkokulu önünde bir araya gelen protokol üyeleri ve öğrenciler, Atatürk Heykeli'ne kadar kortej yürüyüşü yaptı.

Düzenlenen programa Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Baro Başkanı Gökhan Karakoç,kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk heykeli önündeki tören çelenk sunumu ile başladı. Tören bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Daha sonra Atatürk'ün Edirne ziyareti sırasında konakladığı "Atatürk odası" ziyaret edildi. Buradaki ziyaretin ardından Edirne Sosyal Bilimleri Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde hazırlanan programa geçildi.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişini simgeleyen Türk Bayrağı, öğrenciler tarafından Vali Kırbıyık'a teslim edildi. Bayrağı teslim almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Vali Kırbıyık, şanlı bayrağı teslim almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bayrağa layık olabilmek için tüm güçleriyle çalışacaklarını aktardı.

Edirne Sosyal Bilimleri Lisesi Müdürü Metin Çermaoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Düzenlenen program öğretmen ve öğrencilerin Atatürk'ün Edirne gezisinden anılarının anlatıldığı canlandırmayı sahnelemesinin ardından sona erdi.

Atatürk\'ün Edirne\'ye gelişinin 92\'nci yılı törenle kutlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı törenle kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement