Emekli Öğretmen Sağlığını Toprakla Uğraşmaya Borçlu - Son Dakika
Kültür Sanat

Emekli Öğretmen Sağlığını Toprakla Uğraşmaya Borçlu

Manyas ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Özdemir (92), sağlıklı ve dinç kalmasını toprakla uğraşmaya borçlu olduğunu söyledi.

23.04.2016 11:58

Manyas ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Özdemir (92), sağlıklı ve dinç kalmasını toprakla uğraşmaya borçlu olduğunu söyledi.

Çarşı Mahallesi'nde ikamet eden Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1924 yılında o dönem köy olan Manyas'ın kırsal mahallelerinden Börülceağaç'ta dünyaya geldiğini anlattı.

Savaştepe Eğitim Enstitüsünden 1945'te mezun olduğunu ve hemen ardından Börülceağaç'ta öğretmenlik mesleğine başladığını belirten Özdemir, "Köyümde üç yıl görev yaptım. Daha sonra yine Manyas'ın Kulak köyüne atandım ve burada ise 14 yıl çalıştım. 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi'nin ardından bir yıl bu köyde muhtarlık da yaptım. Manyas İstiklal İlkokuluna atandım ve buradan 1972'de emekliye ayrıldım." diye konuştu.

Özdemir, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra atandığı Manyas Belediye Başkanlığı görevini 1984'e kadar yürüttüğünü aktardı.

Kendisi gibi emekli öğretmen olan eşi Fatma Özdemir'in 1996 yılında vefat ettiğini dile getiren Özdemir, iki çocuk babası ve üç torun sahibi olduğunu ifade etti.

"Baston kullanmıyorum"

Mehmet Özdemir, şunları kaydetti:

"Köyde doğduğum için toprakla tanışıklığım çocukluktan geliyor. Öğretmenlik yaparken de boş vakitlerimi toprakla uğraşarak değerlendirirdim. Emekliye ayrıldıktan sonra da yine toprakla uğraştım ama şimdi yaşlandım, sadece bahçemle uğraşıyorum. Bahçemi belliyor, fidanların ve çiçeklerin bakımını yapıyorum. Onlar benim yaşam kaynaklarım. Onlarla konuşuyor, yalnızlığımı onlarla gideriyorum. Günlerimi beş vakit namazımı kılmak için camiye giderek ve bahçemle uğraşarak geçiriyorum. Toprağı çok seviyorum. Bugün böyle sağlıklı ve dinç kaldıysam sebebi toprakla uğraşmamdır. Baston kullanmıyorum. Geçen yıla kadar, evimin karşısında bulunan İstiklal İlkokulunun bahçesinde yürüyüş yapardım. Allah'ıma şükürler olsun sağlığım yerinde, herhangi bir sorunum yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Emekli Öğretmen Sağlığını Toprakla Uğraşmaya Borçlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement