Geleneksel "Ali Dede Hayratı" Etkinliği - Son Dakika
Kültür Sanat

Geleneksel "Ali Dede Hayratı" Etkinliği

Geleneksel "Ali Dede Hayratı" Etkinliği

Karaköprü Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikte 7 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi

26.10.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaköprü Belediyesi'nce düzenlenen geleneksel "Ali Dede Hayratı" etkinliğinde 7 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Merkeze Karaköprü ilçesiside Belediye Bahçesi'ndeti etkinlik, semazenlerin gösterisiyle başladı.

Kaymakam Mustafa Kutlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada sıkıntılı günler yaşandığına dikkati çekerek, "Bu durum, birliğin, beraberliğin bu kutsal vatanda beraberce yaşamanın ne kadar değerli olduğunu bizlere gösteriyor. Allah bu acıları dindirsin, bizlere de böyle kötü günler göstermesin" dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de Ali Dede'nin, ilçe için dostluk, bereket ve kaynaşmanın sembolü haline geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından kazanların başına geçen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Kaymakam Kutlu ve protokol üyeleri, hazırlanan kuru fasulye ve pilavı dağıttı.

Etkinlikte 7 bin kişiye kuru fasulye ve pilav ikram edildi. Yemeklerde 750 kilo et, 500 kilo kuru fasulye, 500 kilo pirinç kullanıldığı, 7 bin ekmek dağıtıldığı belirtildi.

Ali Dede

Şeyh Ali Dede, 1600'lü yıllarda geldiği Karaköprü'de yaşadı. Sultan 4. Mehmet Han, 30 Kasım 1651 tarihli berat ile Ali Dede'ye beldeyi bağışladı. Hayır sahibi Ali Dede, senenin belirli günlerinde beldede yaşayan ve gelen misafirlere hayrat yaptı. Beratla kendisine verilen Karaköprü'nün kullanımına karşılık her yıl hayrat yapılmasını vasiyet etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Geleneksel 'Ali Dede Hayratı' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement