Karanlığa Mum Yakan Adam: Mustafa Miyasoğlu" - Son Dakika
Kültür Sanat

Karanlığa Mum Yakan Adam: Mustafa Miyasoğlu"

Şair, yazar ve fikir adamı Mustafa Miyasoğlu, "Karanlığa Mum Yakan Adam: Mustafa Miyasoğlu" adlı özel bir oturumla anılacak.

16.12.2015 18:37

Şair, yazar ve fikir adamı Mustafa Miyasoğlu, "Karanlığa Mum Yakan Adam: Mustafa Miyasoğlu" adlı özel bir oturumla anılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, 19 Aralık'ta Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Ailesi, sevenleri ve edebiyat dünyasından isimlerin katılacağı programda Miyasoğlu'nun hayatı, görüşleri, edebi ve ilmi hizmetleri konuşulacak.

Şairin oğlu Mehmet Miyasoğlu'nun oturum başkanlığını üstleneceği etkinlikte, Muzaffer Doğan, Mustafa Özçelik ve Ekrem Kızıltaş konuşmacı olarak yer alacak.

Halka açık ve ücretsiz olarak yapılan programda Miyasoğlu'nun, "Yollar ve İzler", "Zamansız Bahçeler", "Necip Fazıl Armağanı" ve "Safahat" adlı kitapları dağıtılacak.

Kayseri'de, 1946 yılında doğan ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu olan Miyasoğlu, 10 yıl liselerde öğretmenlik, 12 yıl da üniversitede okutmanlık yaptı.

Pakistan'da, 1988-1992 yılları arasında yardımcı profesör olarak görev yapan Miyasoğlu, şiirin yanında deneme, hikaye, tiyatro ve roman türlerinde eserler verdi. Uzun yıllar Milli Gazete Kültür Sanat Sayfası'nda "Kültür Sohbeti" başlıklı yazılar yazdı.

"Rüya Çağrısı", "Devran", "Hicret Destanı", "Şiirler", "Bir Gülü Andıkça" isimli şiirlerinin yanı sıra "Kaybolmuş Günler", "Dönemeç", "Güzel Ölüm", "Bir Aşk Serüveni" isimli romanları ve "Necip Fazıl Kısakürek", "Asaf Halet Çelebi", "Ziya Osman Saba", "Haldun Taner" isimli biyografi eserleri bulunan Miyasoğlu, 2013 yılında hayata veda etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement