Sivas'ta Tarihle İç İçe Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Sivas'ta Tarihle İç İçe Ramazan Etkinlikleri

Sivas\'ta Tarihle İç İçe Ramazan Etkinlikleri

Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Sivas'ta, Çifte Minareli Medrese, Kale Camisi, Buruciye Medresesi ve Şifaiye Medresesi'nin bulunduğu alanda kurulan "Ramazan Sokağı"ndaki etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor Tarihle iç içe mekanda düzenlenen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oluyor.

17.07.2014 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CÜNEYT ÇELİK - SERHAT ÇAĞDAŞ - Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran Sivas'ta, Çifte Minareli Medrese, Kale Camisi, Buruciye Medresesi ve Şifaiye Medresesi'nin bulunduğu alanda kurulan "Ramazan Sokağı"ndaki etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sivas'ta yaşayan vatandaşlar ve gurbetçiler, iftarın ardından "Ramazan Sokağı"na akın ediyor. Tarihle iç içe mekanda düzenlenen ramazan etkinliklerini ilgiyle izleyen vatandaşlar, konserler ve meddah gösterileri eşliğinde hoşça vakit geçiriyor.

Renkli görüntülerin yaşandığı "Ramazan Sokağı"nda vatandaşlar, tarihi mekanların yanında çayını yudumluyor. Çocuklar, Şifaiye Medresesi yanındaki alana kurulan "mini lunapark"ta gönüllerince eğleniyor.

Kimi aileler, eğlenceli etkinliklerin gerçekleştirildiği sokakta sahura kadar vakit geçiriyor. Vatandaşlar, "Ramazan Sokağı"nda Osmanlı macunu ve şerbeti tatma imkanı buluyor.

Kalabalık nedeniyle iftar sonrası sokakta adeta oturacak yer bulunmuyor.

Esnaf satışlardan memnun

"Ramazan Sokağı"nda Osmanlı macunu satan Burak Örek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beş yıldır Osmanlı macunu satarak geçimini sağladığını belirterek, "Osmanlı macunu, ramazan ayında en fazla rağbet gören tatlılar arasında yer alıyor. Biz de satışlardan oldukça memnunuz" diye konuştu.

Sokağın şehre canlılık kattığını vurgulayan Örek, "İnsanların gezeceği toplu bir yer oldu, önceden İstasyon Caddesi'nde çalışıyorduk, şimdi Ramazan Sokağı'ndayız, satışlarımız da iyi. Böyle de devam etmesini istiyoruz" dedi.

Açtığı stantta çanak-çömlek satan Orhan Karapınar (56) ise 14 yıldan beri bu işi yaptığını belirterek, "Ramazan Sokağı"nda satışlarının arttığını söyledi.

Karapınar, "Güveç, testi ve hediyelik eşya satışı yapıyoruz. Gücümüzün yettiği kadarıyla taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Satışlarımız da çok iyi gidiyor" ifadesini kullandı.

Vatandaşlar da "Ramazan Sokağı"nda hoşça vakit geçirdiklerini belirtti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sivas'ta Tarihle İç İçe Ramazan Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement