Ayvalıkta İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser - Son Dakika
Magazin

Ayvalıkta İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser

Ayvalıkta İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser

Ayvalık'ta düzenlenen 10. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında Türk piyanist İdil Biret ve öğrencileri, sanatseverlere konser verdi.

07.09.2013 09:24  Güncelleme: 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl 10. su düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri kapsamında dünyaca ünlü Türk piyanist İdil Biret ve öğrencileri, sanatseverlere unutulmaz bir konser verdi.

10. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Piyano Masterclass konserinde İdil Biret ve 6 öğrencisi sahne aldı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 10. kez düzenlenen Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen Piyano Masterclass konserinde İdil Biret ve 6 öğrencisi sahneye çıktı. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) tarafından organize edilen İdil Biret ile Piyano Masterclass çalışmalarına üniversitelerin Güzel Sanatlar Bölümlerinde eğitim gördükleri öğrenilen; Asya Sevda Sarı, Leyla Cemiloğlu, Zeynep Gürgey, Elif Gökçe Tuğrul ve Can Okan sahne aldı.

BÜYÜK BİR FIRSAT

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret ile çalışma fırsatı yakalayan 6 öğrencinin öğrendiklerini sergilediği konser büyük ilgi gördü.

Önceki akşam Ayvalık Alibey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri, eski Devlet Bakanlarından Ali Bozer, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i temsilen Belediye Meclis Üyesi Ayşe Aynur Sokol, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı ve CHP'den Ayvalık Belediye Başkan aday adayı Rahmi Gencer ile ATO yönetiminin yanı sıra yaklaşık 350 sanatsever izledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konserin son bölümünde ise dünyaca ünlü piyanist İdil Biret sahneye çıktı ve J. Barhms ve R. Schumann'ın eserlerini müzikseverlerle paylaştı. Sihirli parmaklarıyla piyanonun tuşlarına can veren usta sanatçı, konserinin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konser sonunda İdil Biret ve AİMA'nın 6 masterclass kursiyeri öğrencilerinin çiçeklerle uğurlandı.

AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in 7 yıldan bu yana olduğu gibi bu yılda, AİMA'nın bünyesinde ülkenin tanınmış üniversitelerinin Güzel Sanatlar Bölümünde eğitim gören kabiliyetli öğrencilere eğitim verdiğini vurguladı.

Prof. Ali, Ayvalık Belediyesi'nin 10. Kültür ve Sanat Günleri programı kapsamında yer alan masterclass konserine sanatseverlerin gösterdiği büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine destek veren başta Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer olmak üzere, Ayvalık Belediyesi ile katkı veren herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Ayvalıkta İdil Biret ve Öğrencilerinden Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement