Jane Birkin, Bizden Biri Gibi - Son Dakika
Magazin

Jane Birkin, Bizden Biri Gibi

Jane Birkin, Bizden Biri Gibi

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal'a onur konuğu olarak katılan İngiliz oyuncu ve yönetmen Jane Birkin için Hillside Su Oteli'nde basın toplantısı düzenlendi.

09.10.2011 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali Altın Portakal'a onur konuğu olarak katılan İngiliz oyuncu ve yönetmen Jane Birkin için Hillside Su Oteli'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, "Kendisinin renkli ve sanatsal kişiliğini anlatmaya gerek yok, açılış seremonisinde bize çok güzel anlar yaşattı" dedi.

"Türk çayı istiyorum" diyerek sözlerine başlayan Jane Birkin, film sektöründe uluslararası çalışmalarıyla tanınan ünlü yönetmen Fatih Akın ve Tuncel Kurtiz'le arkadaşlığını anlatarak sözlerini sürdürdü. Fatih Akın'ın bütün filmlerini izlediğini aktaran Birkin, Akın ve Tuncel Kurtiz'le Cannes'da tanıştığını söyledi.

TÜRK YÖNETMENLERE HAYRAN

Hamburg'da büyüdüğünü, Türkiye'ye gelip Türkleri keşfettiğini, Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Birkin, "Fatih Akın'ın hem Türklüğün hem de Almanlığın en iyi noktalarını almış bir kişi olduğunu söyleyebilirim. Ben de Fransa'da İngilizliğimle, İngiltere'de de Fransızlığımla övünüyorum" dedi.

YARDIMSEVER BİRKİN

Ünlü çanta firması Hermes'e çanta tasarladığına da değinen Jane Birkin, çantanın satışından elde edilen 163 bin dolarlık geliri, depremzedeler için Japonya'daki deprem yardım fonuna geçirdiğini belirterek, "Ben öldükten sonra da bu fon devam edecek. Bu fondan yardım bekleyen ülkelere yardım akmaya devam edecek" dedi. Sanatçı, Antalya'dan sonra Japonya'ya gideceğini, çocuklarla tekrar sokaklarda şarkı söylemek istediğini, bu tip yardım seyahatlerinde konaklama, yol masraflarını kendisinin karşıladığını belirtti.

Birkin, Fransızca şarkı söylemesi için Altın Portakal'a çağırıldığını duyduğunda şaşırdığını söyledi. Boynuna bağladığı eşarbı işaret ederek Hindistan'dan aldığını, Hindistan'da da yardım çalışmalarında bulunduğunu anlatan sanatçı, toplantı sonunda avucuna yazdığı Türkçe 'Teşekkür ederim' yazısını basın mensuplarına okudu. Birkin'in çantasına asılı olan tesbihler de dikkati çekti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Jane Birkin, Bizden Biri Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement