Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Dizi Yapacak! - Son Dakika
Magazin

Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Dizi Yapacak!

Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alan bir Osmanlı dizisi hazırlığında olduğunu açıkladı. Dizinin ismi ise Ottoman Rising olacak.

31.10.2018 23:45  Güncelleme: 07:05

Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in hikayesini dizi haline getiriyor. STXtv ve Karga Seven Pictures ortaklığında hazırlanacak olan mini dizinin adı, Ottoman Rising (Osmanlı Yükseliyor) olacak.

Netflix, <a class='keyword-sd' href='/fatih-sultan-mehmet-2/' title='Fatih Sultan Mehmet'>Fatih Sultan Mehmet</a>'in Hayatını Dizi Yapacak!

EN ÇEKİCİ HİKAYESİ ELE ALINACAK

Popüler çevrim içi yayın servisi Netflix, altı bölümlük mini dizi için çalışmalara başladı. Dizide, Osmanlı'nın yedinci padişahı Sultan II. Mehmet'in 13 yaşında bir çocukken tahta çıkması ve 15'inci yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nun en büyük hükümdarlarından biri haline gelmesine kadar geçen dikkat çekici hikayesi ele alınacak.

Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Dizi Yapacak!

YAYIN HAKLARI TÜRKİYE VE ÇİN'İN ELİNDE

Sarah Wetherbee, Kelly McPherson ve Emre Şahin'in yapımcılığını üstlendiği dizinin Netflix'te ilk yayın hakları Türkiye ve Çin'de bulunuyor. Dizinin çekimlerine ne zaman başlanacağı ve yayın tarihi henüz bilinmiyor. Aynı şekilde oyuncu kadrosu konusunda da henüz bir bilgi yok.

Netflix, Fatih Sultan Mehmet\'in Hayatını Dizi Yapacak!

Son Dakika Magazin Netflix, Fatih Sultan Mehmet'in Hayatını Dizi Yapacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • vfd: çok dizisi çekilecek kahramanımız ve osmanlıyı yöneten padişahlarımız var dünyaya bedel ama şimdiki devirde bunların dizisini bile çekecek kadar yürekli ve akıllı insanımız yok varsa yoksa aşklı meşkli diziler koskoca kanuni sultanı kadınların yönettiği bir padişah yaptılar 300 bölüm seyrettik ama kanuninin imajını tüm dünyada bitirme durumuna getirdik dizileri satarak o yüzden bizimkiler bu dizileri çekmessin ecdadımız kitaplarda anılsın 2 3 Yanıtla
  • memetbircihanfatihi: yok yere caaanım diziyi kaldırdılar elin adamı ceker boyle 3 0 Yanıtla
  • Bıcık: Tarih bizde film ya da dizi yapsalar guzel guzel abd bıle olmayan tarıhını mıllete yutturdu mesela viyetnam da savası kaybettıler yendı gıbı gosterdıler! Ayrıca fatih sultan mehmet cok güçlü zeki bilin ve ilimli bir adamdı öyle şeriat diyip cahil değildi osmanlı trıhının en önemli ve saygı değer figürlerinden biriydi hrstyanlar pek sevemezlet malum ıstanbul ! Nasıl atatürkü sevmiyorlarsa ve türkleri atatürke düşman etttiler neden mi çünkü ıngılızlerin oyununu bozdu yendi onları koca yürekli halkı ile !! O yüzden tüm tarihimize saygı duyuyorum ve hepsıne allahtan rahmet diliyorum ve ülkede ki türk düşmanlarına ve bölücülere !!!! Ne mutlu türküm diyene ! 0 3 Yanıtla
  • KD: İnşallah birşeye benzer. 1 1 Yanıtla

Advertisement