AK Parti Ankara İl Teşkilatı İftarı - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara İl Teşkilatı İftarı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Netice ne olursa olsun inşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur.

15.07.2015 23:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Netice ne olursa olsun inşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur. Ama kuramazsak ve seçim mukadder olursa, netice ne olursa olsun aziz milletimizin müsterih olmasını ve geleceğe ümitle bakmasını istirham ediyorum. Türkiye'de bütün bir milleti kucaklayan, 78 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır. 78 milyonun sözcülüğünü yapan AK Parti kadroları vardır ve duruma hakimdir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Ankara İl Teşkilatının Altındağ Kültür Sarayı'ndaki iftar programına katıldı.

Ankara'nın güzel  başlangıçların ve neticelerin kenti olduğunu dile getiren Davutoğlu, İstiklal Harbi'nin burada başladığını, Cumhuriyetin burada kurulduğunu, burada Türkiye'nin kaderini ilgilendiren birçok önemli olayın yaşandığını söyledi.

7 Haziran seçimlerine, milli iradenin tecellisi bakımından herkesin saygı duyduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Saraybosna ziyaretimde de açık bir şekilde gördüğümüz gibi, bir çok defa vurguladığım gibi, Türkiye'nin kaderi artık sadece Türkiye'nin kaderi değildir. Çevre bölgelerdeki, Kafkasya'daki, Balkanlar'daki, Ortadoğu'daki tüm kardeş halklar Türkiye'deki seçim  neticelerini yakından takip ettiler. Siyasi gelişmeleri de yakından takip ettiler. Çünkü onlar biliyorlar ki, bir gün başları dara düştüğünde mutlaka kendilerine yardım edebilecek kudretli bir Türkiye'ye ihtiyaçları var. Çünkü onlar biliyorlar ki Türkiye'nin zaafa düşmesi onların da zaafa düşmesi demektir."

Davutoğlu, Srebrenitsa katliamlarını anma törenlerinde karşılaştığı ve üç oğlunun şehit veren 80 yaşındaki Boşnak kadının duasının halen kulaklarında olduğunu ve hiç bir zaman da çıkmayacağını dile getirerek, "Dönüp ellerini açıp semaya kaldırarak 'Allah Türkiye'ye güç ve kuvvet versin, Allah Türkiye'yi Avrupa ve dünyaya da egemen kılsın' diye dua eden o Boşnak hanımın gözlerini hiç unutmayacağım. Zalimce bir saldırıda üç oğlunu şehit vermiş teyzemizin Türkiye'ye duyduğu muhabbet ve saygı aslında sadece ona has bir özellik değildir. O günlerde ve bugünlerde bütün Ortadoğu'da ve  bütün Balkanlarda bu dua, kulaktan kulağa gönülden gönüle yankılanıyor. Biz bu duanın gereğini yapmakla mükellefiz" şeklinde konuştu.

"AK Parti milletin ta kendisidir. Milletin içinden çıkmıştır"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçiminin ardından, "daha iyi nasıl başarı sağlarız ve tek başına iktidara tekrar nasıl gelebiliriz" sorusuna yanıt aramak için geniş istişare toplantıları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

"Çünkü AK Parti milletin ta kendisidir. Milletin içinden çıkmıştır, milletle beraber yürümüştür, milletin kaderini çizmiştir, milletin çizdiği kadere de razı olmuştur" diyen Davutoğlu, bu inançla bütün Ramazan ayı boyunca hem şahsi hem de hareketin muhasebesini yaptıklarını anlattı.

Davutoğlu, 7 Haziran seçimi sonrası Türkiye'nin zaafa düşmemesi için alınması gereken her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Bakınız doğal olarak, hükümet olarak istifamızı verdikten sonra dahi tam bir disiplinle, Türkiye'de herhangi bir hükümet eksikliği hissedilmesini engellemek için gece gündüz gayret sarf ettik" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şimdi de yeni bir hükümetin oluşum sürecinde olduklarını anımsatarak, son üç gün içinde CHP, MHP ve HDP yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

"Daha önce nasıl türbülans yaşandığını herkes hatırlar"

Her üç ziyarette de kendilerini son derece nazik karşılayan parti genel başkanlarına ve ekiplerine teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin görmek istediği, arzu ettiği tablo, bir araya gelen, konuşan ve ülke meselelerini istişare eden genel başkanlar, liderler tablosudur. Derinlemesine istişarelerde bulunduk. Aslında Ramazan başlarken 7 Haziran seçimlerinin muhasebesiyle meşguldük ve 7 Haziran seçimlerinin neticelerini herkes kendi perspektifinden değerlendirmeye gayret ediyordu. Şimdi de bu ilk tur görüşmeler sonrasında bütün genel başkanlara buradan mesajım, bayramı da bu muhasebenin devamı olarak, konuştuğumuz hususlar çerçevesinde bir istişare ve muhasebe dönemi olarak değerlendirilmesidir. Netice ne olursa olsun inşallah güçlü bir hükümet kurmak nasip olur. Ama kuramazsak ve seçim mukadder olursa, netice ne olursa olsun aziz milletimizin müsterih olmasını ve geleceğe ümitle bakmasını istirham ediyorum. Türkiye'de bütün bir milleti kucaklayan, 78 milyonu kucaklayan bir hükümet vardır. 78 milyonun sözcülüğünü yapan AK Parti kadroları vardır ve duruma hakimdir.

Başka şartlarda olsa, belki böyle bir seçim matematiği bir takım kriz beklentilerine yol açabilirdi. Daha önceki seçimlerde koalisyon ihtimali olduğunda nasıl türbülans yaşandığını herkes herhalde hatırlar. Ama bu sefer Türkiye'de birinci parti olarak seçimleri tamamlamış olan AK Parti, hem millete güven vermiştir hem yeni bir hükümet oluşumu için çaba vermektedir hem de her an olabilecek her gelişme karşısında da sanki sürekli hükümette kalacakmışız, bu hükümet devam edecekmiş inancıyla vazifesini yürütmüştür. Nihai karar milletindir, milli iradenindir."

Başbakan Davutoğlu, Ramazan Bayramı sonrasında istişarelere devam edeceklerini, tekrar görüşmeler gerçekleştiğinde tabloyu çok daha açık şekilde görme imkanı bulunacağını bildirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara İl Teşkilatı İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement