Arınç Hatay'da - Son Dakika
Politika

Arınç Hatay'da

Arınç Hatay\'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Leyla Zana'nın söylediklerini gözardı edemeyeceklerini belirterek, "Zana'nın söylemlerindenrahatsız olanlar ona karşı tehditler ve aşağılayıcı sözler söyleyebilir" dedi.

17.06.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Leyla Zana'nın söylediklerini gözardı edemeyeceklerini belirterek, "Zana'nın söylemlerindenrahatsız olanlar ona karşı tehditler ve aşağılayıcı sözler söyleyebilir" dedi.

Arınç, AK Parti Hatay İl Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresine katılmak için Antakya'ya geldi kongre öncesinde Hatay Valiliği ve Antakya Belediyesini ziyaret eden Arınç, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Arınç, "Biz Türkiye'de sığınmacı olarak bulunan Suriyelilere insani olarak kucak açtık. Türkiye olarak bu konuda 170 milyon lira civarında şuana kadar masraf yaptık. Sadece bu insanlar mağdur olmasınlar, can ve mal güvenlikleri sağlanabilsin diye. Orada demokratik bir ilerleme ümit ediyoruz. Ama son gelişmeler o kadar kritik bir noktaya geldi ki; BM gözlemcileri bile çalışmalarını askıya aldılar. Daha önce de yine bir kandil gecesinde 300'den fazla Suriyeli hayatını kaybetmişti. Dün akşam da Miraç Kandili'nde Suriye'de belli bölgelerde hayatını kaybeden insanlar oldu. Bu bizi fevkalade üzdü. Şiddetin ve akan kanın acilen durmasını istiyoruz. Suriye kendi iç meselesini kendi iç dinamikleriyle çözecektir. Silahların patladığı bombaların atıldığı, hedef gözetilmeksizin bombaların atıldığı yerde ilk yapılacak şey şiddetin ve silahların durmasıdır" dedi.

Leyla Zana'nın açıklamaları ile ilgili soruları da değerlendiren Arınç şunları söyledi:

"Türkiye'de çok güzellikler var. Büyüme hızında dünyada ikinci. Türkiye birçok ülkenin iflas noktasına geldiği bir dönemde harikalar yaratıyor. Türkiye'de toplumsal barış oluyor. Türkiye, geçmişte yaşanan olumsuzluklardan hesap soruyor. Türkiye'de ayrımcılıklar kalmadı. Tüm bu güzellikler içinde terör bizi üzüyor. Türkiye'de maalesef eli kanlı bir örgüt halen silah bırakmamakta, eylemler yapmakta, mayınlar patlıyor. Amacımız terörün son bulmasıdır. Terör örgütünü yönetenler maşa durumundadır. Biran önce terör bitsin istiyoruz. Terörün bitmesini istemeyen terörü yöneten ve maşa olanlardır. Terör bittiğinde Türkiye uçuşa geçecektir. İnsanlar atılım yapacaktır ve bugünkü gelişmeler on misliyle katlanacaktır. Sayın Zana'nın söyledikleri göz ardı edilemez. Sayın Zana 'şiddet dursun, silahlar konuşmasın, bunu güçlü bir lider, güçlü bir siyasetçi çözsün, bunu Başbakan Erdoğan çözer' diyor, bu göz ardı edilemez. Bende her zaman söylüyorum; bir insan ya siyasetin dilini ya da şiddetin dilini kullanmalıdır. Zana'nın söylediklerinden yola çıkarak, Türkiye'de doğruları hep beraber sahiplenmek suretiyle, kendi özeleştirisini de yaparak bir yol açmalıyız diyorum. Sayın Zana'ya yönelik tehditleri de görüyoruz, bunu doğal da buluyoruz. Çünkü şiddetin dilini terk etmeyenler, Zana'nın bu söylemlerine karşı onu aşağılayıcı bir takım şeyler söylemekten geri kalmayacaklardır. Bizde sürekli Zana'nın söylediklerini översek; karşı tarafı tahrik etmiş oluruz."

Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bülent Arınç'a, üzerinde ezan-çan-hazan simgelerinin bulunduğu Antakya'ya tablo ile içinde Antakya ürünlerinin yer aldığı hediye sepetini takdim etti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç Hatay'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement