HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü - Son Dakika
Politika

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü

HDP\'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye\'nin Suriye\'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklememesini istediklerini anlatarak, "Sığınmacılara yönelik gayriinsani linçler, nefretlerde bulunmayın. Bu işe insani bir çözüm bulun" ifadelerini kullandı.

18.08.2022 12:22  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HDP'li Gergerlioğlu, 2013'te başlattıkları imza kampanyası sonrası bildiri yayımladıklarını Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklememesini istediklerini anlattı.

"İNSANİ BİR ÇÖZÜM BULUN"

Siyasetçilerin, sığınmacı düşmanlığı üzerinden oy rantı elde etmeye çalıştığını ileri süren Gergerlioğlu, "O gün, 'üçüncü yol mümkün; etmeyin, eylemeyin' diyen bizler, bugün de o mağdur, mazlum sığınmacıların hakkını koruyoruz. Hiçbir zaman fırsatçılık yapmıyoruz, insani ve vicdani bir yerdeyiz. Yine diyoruz ki; sığınmacılara yönelik gayriinsani linçler, nefretlerde bulunmayın. bu işe insani bir çözüm bulun" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşı desteklediğini öne sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement