MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması

MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması

"Gazeteciden terörist olmaz. Gazetecinin silahı kalemidir.

15.12.2014 15:23

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, paralel yapıya yönelik operasyonda gazetecilerin de gözaltına alınmasıyla ilgili, "Gazeteciden terörist olmaz. Gazetecinin silahı kalemdir. Kalem de ateş etmez, adam öldürmez" dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2010'daki yasal düzenlemeyle "başpolislik" rütbesi getirdiğini ve bu yolla yaklaşık 9 bin 750 polis memurunun başpolis yapıldığını söyledi.

Zaman içinde bu uygulamadan vazgeçildiğini anlatan Türkkan, polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavları yapılmaya başlandığını belirtti. Türkkan, polis memurlarının başpolis yapılmadan komiser yardımcılığına terfi ettirilmesinin adil olmadığını ifade etti.

Başpolislerin duruma göre amirlik duruma göre polis memurluğu yaptığını dile getiren Türkkan, "Başpolislerin Emniyet teşkilatında ne olarak görev yaptığı belli değildir. Başpolisler Emniyet teşkilatının zencileri midir?" diye sordu.

Türkkan, iç güvenlik paketiyle polis kolejleri ve polis akademisinin kapatılmasının öngörüldüğüne de değinerek, "Öğrenciler hayalleri olan şanlı polislik mesleğinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hiç olmazsa halen okuyan öğrencilerin okullarını bitirmelerini sağlayacak değişiklikle, mağduriyetlerinin önlenmesi gerekir" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türkkan, paralel yapıya yönelik operasyona ilişkin görüşlerini paylaştı.

Türkkan, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan kişinin kimliği ve kişiliği ne olursa olsun, hukuksuzluğa ses çıkarmanın insanlık gereği olduğunu ifade ederek, "Haksızlıklara, zulme ses çıkarmamak, Türkiye'de faşizme davetiye çıkarmakla eşdeğerlidir. Faşizm duvar ilanlarıyla, radyo reklamlarıyla da gelmez. Faşizmin ayak sesleri böyle duyulur. Birileri, kin duygusuyla hareket ederek, 'bunlara da iyi oldu' diyecek kadar olayların farkında değilseler daha sonra çok pişman olacaklar" diye konuştu.

Türkiye'nin hangi durumda olduğunun dış basında çıkan haberlerden daha net bir şekilde anlaşılabileceğini belirten Türkkan, "Türkiye demokrasi liginden hızla uzaklaşmaya çalışan, diktatöryal rejime sürüklenen ülke konumuna geliyor. Bizim isyanımız bunadır. Amacımız demokrasinin, hukukun, insan haklarının yanında olmaktır" dedi.

Türkkan, operasyonda gazetecilerin de gözaltına alındığı anımsatılarak, operasyonun siyasi olup olmadığının sorulması üzerine, "Gazeteciler terörist suçlamasıyla gözaltına alındılar. Gazeteciden terörist olmaz. Gazetecinin silahı kalemidir. Kalem de ateş etmez, adam öldürmez. Bu sürecin Türkiye'nin tarihinde kara bir leke olarak adlandırılacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

"Bence 'fuatavni' Sayın Erdoğan"

Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabı "fuatavni"yi tanıyıp tanımadığı ve takip edip etmediği sorusunu, "Yazdıklarının gerçekleşmesi, önceden öngörmesi nedeniyle, bence fuatavni Sayın Erdoğan. Erdoğan'ın kafasındakileri bir ay öncesinden yazması mümkün değil. Hala düşünce safhasında olan bir şeyi farkedip yazıyorsanız, bunun ikinci bir şahıs olması mümkün değil" diye yanıtladı.

Gülen cemaatinin İsrail destekli olduğu ve yaşananların İsrail komplosu olduğu tezine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Türkkan, "Cemaatin İsrail destekli olduğuna dair kanaat ve bilgiye sahip değilim ama Yahudi lobisinden madalya almış bir Cumhurbaşkanının İsrail tarafından desteklendiğini söyleyebilirim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Kocaeli Milletvekili Türkkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement