Kızılaydan Anne ve Babalara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Sağlık

Kızılaydan Anne ve Babalara İlk Yardım Eğitimi

Türk Kızılayı Adana Şubesi, yeni doğan bebekler ve çocuklara müdahale konusunda annelere yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

03.05.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Adana Şubesi, yeni doğan bebekler ve çocuklara müdahale konusunda annelere yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

Merkez Seyhan ilçesinde bir oyun evinde düzenlenen eğitimde, İlk Yardım Eğitmeni Meltem Küçükgül, ebeveynlerin karşılaştığı bazı sağlık sorunlarına müdahale biçimlerini anlattı.

Eğitmen Küçükgül, çocukların ya da bebeklerin sıklıkla karşılaştığı boğaz tıkanıklığı, kırık, çıkık, boğulma, yanık ve kanamalı durumlar hakkında bilgi verdi.

Anne ve babaların ambulans gelene kadar yapacağı müdahaleleri bebek mankeninde anlatan Küçükgül, şunları kaydetti:

"Her an bir kaza ya da sağlık sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Ambulans gelene kadar ya da siz hastaneye gidene kadar geçen süre çok önemli. Böyle bir durumda ne yapacağınızı bilirseniz telaşlanmanıza gerek kalmaz. Basit müdahalelerle çocuğunuzun ya da bebeğinizin hayatını kurtarabilirsiniz."

Türk Kızılayı Adana Şubesi Genel Hizmet Yöneticisi Gülderen Ayçin Neşeliler ise, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kızılaydan Anne ve Babalara İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement