Diyarbakırspor'dan Fair Play Çağrısı - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'dan Fair Play Çağrısı

Diyarbakırspor\'dan Fair Play Çağrısı

Diyarbakırspor, taraftarlarından Fair Play ve centilmenlik konusunda örnek bir tutum sergilemesini istedi.

29.08.2014 18:40  Güncelleme: 18:49

Geçen sezon gerek iç sahada gerekse deplasmanda fair play ve centilmenlik konusunda örnek bir tutum sergileyen Diyarbakır spor'lu taraftarlar, Konya'da son dakikalarda gelen golle kaybedilen final maçı ve Diyarbakır'daki kritik yenilgilere rağmen bu duruşlarından taviz vermeyerek takdir toplamıştı. Yeşil-Kırmızılı kulüp, bu tutumun geliştirilmesi amacıyla sezon öncesinde önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor.

İŞLEK CADDELERE PANKARTLAR ASILACAK

Kentin önemli noktalarına asılacak pankartlarla taraftarlardan küfür ve şiddetten uzak şekilde takıma destek vermeleri istenecek. Kentin 2.Lig temsilcisi Büyükşehir Belediyespor'la dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine de önem veren Diyarbakırspor, kardeş takımına başarı dileyen pankart da asarak bu konuda mesaj vermeyi amaçlıyor. Kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon centilmenlik ve fair play konusunda Türkiye'ye ders veren eylemlere imza atan taraftarlardan bu tutumlarını devam ettirmeleri istendi.

'GERÇEK TARAFTAR ZARAR VERMEZ, DESTEK VERİR'

Açıklamada,"Diyarbakır medeniyetler kentidir. Bu kentin takımının taraftarlarına küfür ve şiddet yakışmaz. Bunca yıldır çekilen acılara rağmen nasıl bölge halkı olarak barışta ve kardeşlikte eşit yaşama idealini savunmakta ısrar ettiysek spor sahalarında da bu dili geliştirmeliyiz. Taraftarımız geçen sezon kaybedilen kritik maçlara rağmen sağduyusunu korumuş, küfür ve şiddetten uzak durmuş, centilmenlikten ödün vermemiştir. Bu tutumun artarak devam edeceği konusunda taraftarımıza güvenimiz tamdır. Kentin işlek caddelerine pankartlar asarak bu konudaki iyi niyetimizi ortaya koyacağız. Tribün liderlerimizle toplantılar yapacağız, onlar da kendi kitlelerini bu konularda bilgilendirecek" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'dan Fair Play Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement