G.saray ve Trabzonspor'a Rest! - Son Dakika
Spor

G.saray ve Trabzonspor'a Rest!

G.saray ve Trabzonspor\'a Rest!

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Galatasaray ve Trabzonspor'a gözdağı.

03.01.2012 08:35

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Galatasaray ve Trabzonspor'a gözdağı... Vakfın 5 Ocak Perşembe günü İstanbul'da yapılacak toplantısında ayrılma tehdidinde bulunan Galatasaray ve Trabzonspor'a "Ya Vakıf'ın kararlarına uyun ya da biz sizi ihraç ederiz" yanıtı verilecek. Bu konuda ilk sinyali de vakfın kurucularından Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, "Galatasaray ve Trabzonspor, Kulüpler Birliği'nden çekilecekmiş. Bence mahsuru yok. Kendi aralarında oynarlar" sözleriyle vermişti. Sabah Gazetesi'nde Ali Erdoğan imzalı habere göre; Cavcav'ın bu açıklamasının perde arkasında vakfın kuruluş senedinin "Kararların Bağlayıcılığı ve Vakıftan İhraç" konulu 15. maddesi yatıyor. Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in başkanlığında yapılacak toplantıda, ayrılmak isteyen kulüplere de vakıf senedinin bu maddesi hatırlatılacak. KARARLAR BAĞLAYICI

58 değişikliği karşıtı kulüplere hatırlatılacak 15. madde özetle şöyle: "Üyeler vakıf kararlarına eksiksiz uymayı ve kulüplerinin bu kararlar doğrultusunda hareket etmesini kabul ve taahhüt ederler. Vakfın verdiği karara uymayan kulübün üyeliği dondurulur. Yazılı uyarıya rağmen kararın ifasından kaçınıldığı taktirde, bu üye Vakıf Mütevelli Heyeti'nin kararı ile ihraç edilir. Vakıf üyeleri, birliğin menfaatini korumak zorundadır. Üyeler, vakıfla ilgili aleyhte beyanatta bulunamaz, kamuoyunda olumsuz intiba bırakacak söylemlerde ve tepkilerde bulunamaz. Bu şekilde hareket eden üye de Mütevelli Heyet kararıyla ihraç edilebilir. Vakıf aleyhinde dava açıp, bu davası reddedilen üyeler de aynı heyet kararı ile vakıftan ihraç edilebilir." BEŞİKTAŞ NE DİYOR?

58. madde yenilenmeli

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka: "58. maddede kademe yok; getirilmesinde de fayda var. TFF, 58. maddeyi 'Para cezası, müsabakadan men cezası, puan indirme cezası ve küme düşürme cezası verilebilir' diye değiştirdiğinde sorun halledilir. Bir müsabakada kulüp yönetiminin haberi olmadan dışarıdan birileri bu işe müdahil olabilir, bir sporcuyla irtibata geçebilir. Burada kulüp sorumlu tutabilir mi? Ayrıca UEFA da federasyonun kararlarına saygı duymak zorunda. Oynadığımız maçlar UEFA müsabakası değil. TFF 'Bu müsabakalarda şike yoktur. Küme düşme uygulanmayacak' derse UEFA'nın yapacağı bir şey yok." EskişehirSPOR NE DİYOR?

Resmi bir talep gelmedi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Halil Ünal, Galatasaray ve Trabzonspor'un Kulüpler Birliği'nden çekilecekleri yönündeki açıklamalarına ilişkin şunları söyledi: "Ne Galatasaray'ın ne de Trabzonspor'un bize resmi olarak ilettikleri bir şey var. Perşembe günü Kulüpler Birliği'ni topluyoruz. Buradaki toplantıda meseleler enine boyuna masaya yatırılıp değerlendirilecek. Toplantıda herkes eteğindeki taşları döker. Masada aile içi meseleleri, Türk futbolunun geleceğini, talepleri mutlaka değerlendiririz. Arkadaşlarımızın taleplerini mutlaka biz de ciddi şekilde gündeme alır, hep beraber ortak bir karar alırız. Bu toplantıdan mutlaka bir netice çıkar."

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor G.saray ve Trabzonspor'a Rest! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement