Gönül: "Kabus Senaryosu Hakkında Bilgim Yok" - Son Dakika
Spor

Gönül: "Kabus Senaryosu Hakkında Bilgim Yok"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bugün Bazı Basın Organlarında Yer Alan "Washington'da Kabus Senaryosu" Başlıklı Haberlerle İlgili Olarak, "Bana İntikal Etmiş Resmi Bir Bilgi Yok" Dedi.

16.06.2007 14:41

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bugün bazı basın organlarında yer alan " Washington'da kabus senaryosu" başlıklı haberlerle ilgili olarak, "Bana intikal etmiş resmi bir bilgi yok" dedi.

AKP Bornova Teşkilatında milletvekili adaylarıyla seçim koordinasyon merkezi toplantısına katılan Bakan Gönül, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, Washington'daki bir düşünce kuruluşunda, Türk askeri yetkililerinin de katıldığı toplantıda, ''eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'ya suikast, İstanbul'a PKK saldırısı ve Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine gireceğine'' ilişkin senaryoların ele alındığı yolundaki iddiaları hatırlatması üzerine Bakan Gönül, ''Bana resmen intikal etmiş bilgi yok'' dedi.

Bu senaryonun basın mensuplarına nasıl ulaşmış olabileceği yolundaki sorulara da Bakan Gönül, ''Medya bizden çok daha hür. Bizler hukuki kısıtlamalarla ve resmi bilgilerle hareket ediyoruz. Medya görevini en iyi şekilde yapıyor. Onların bu serbestiyetinin bizde olması beklenemez. Bize intikal etmiş resmi bilgiyle sizi bilgilendirebiliriz. Dışarıdan aldığımız bilgilerle değil'' karşılığını verdi.

Bir basın mensubunun, Irak'ın kuzeyi ile ilgili sorusuna ise Bakan Gönül, Irak'ın kuzeyine girme konusunda iki önemli açıklamanın olduğunu, bunlardan birisinin Genelkurmay Başkanı tarafından, diğerinin Başbakan başkanlığında düzenlenen asayiş toplantısı sonrasında yapılan açıklama olduğunu belirtti. Gönül, ''Onlara ilave edeceğim bir şey yok'' dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gönül: 'Kabus Senaryosu Hakkında Bilgim Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement