Sneijder: Kaptanlık Her Şey Demek Değil - Son Dakika
Spor

Sneijder: Kaptanlık Her Şey Demek Değil

Sneijder: Kaptanlık Her Şey Demek Değil

Sarı kırmızılı ekibin yıldız oyuncusu milli takımdaki kariyerinden Galatasaray'a birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

09.07.2014 11:32

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, takımın başarısının her şeyden önce geldiğini belirterek kaptanlık pazubandını kaybetmesinin çok önemli olmadığını ifade etti.

Güney Afrika'daki turnuvanın aksine daha geri planda kalan Sneijder, Gazzetta'ya verdiği demeçte, "Milli takımda artık yeni bir rolüm var. Robben ve Van Persie ile birlikte olduğum sürece bir sıkıntı yok. Bana güven veriyorlar. Kaptanlığı kaybettiğim ilk zamanlarda çok zorlandım, üstesinden gelmeye çalıştım ama şimdi hepsi geride kaldı. Takıma ve arkadaşlarıma yardımcı olabileceğim her göreve hazırım." şeklinde konuştu.YENİ YILDIZ ROBBEN

Van Gaal'ın yeni sisteminin Robben üzerine kurulmasını normal bulan tecrübeli yıldız, "Sürekli aramızda konuşuyor ve fikir alışverişi yapıyoruz. Bu oyun tarzı herkesin ortak görüşü. Zor yenilen bir takım yaratmaya çalıştık. Topla daha fazla oynuyoruz. Bu yeni sisteme geçiş beni baya zorladı ancak artık alıştım." dedi.

Yıllar geçtikçe çoğu şeyin değiştiğini ifade eden yetenekli oyun kurucu, "Hayat bu... Yıllar geçer, alışkanlıklar değişir. Van Persie veya Robben'in ön planda olmasını fazla umursamıyorum. Sonuçta bu kim daha popüler yarışması değil. Bu Dünya Kupası'nı kazanma mücadelesi. 2010'da hedefim neyse, şimdi de aynı." açıklamalarında bulundu.EURO 2012 ZAMANI

Egonun her daim insana zarar verdiğini vurgulayan Wesley, "İki sene önce kötü şeyler yaşandı. Şimdi durum daha farklı. O günleri pek hatırlamak istemiyorum. Önemli olan bu kupayı kazanmak. Golü kimin attığının önemi yok. Ben atarım, Huntelaar atar veya Krul yedekten gelir maçı alır." ifadelerini kullandı.

Arjantin maçını değerlendiren 30 yaşındaki yıldız, "Arjantin'i önceki maçlarda kullandığımız silahlarımızla yeneceğiz. Konsantrasyon, kararlılık ve forvetlerimizin kalitesiyle... Arjantin'in Messi'si varsa, bizimde kendi Messi'miz var. Biz ona Arjen Robben diyoruz." dedi.GALATASARAY'I SEÇTİĞİM İÇİN...

Galatasaray'ı tercih ettiği için hiçbir zaman pişmanlık yaşamadığını belirten Sneijder, "Inter'den ayrılarak Türkiye'ye gittiğim için hiç pişmanlık yaşamadım. Galatasaray her daim şampiyonluğa oynayan bir takım. Öte yandan Şampiyonlar Ligi var. Türkiye Ligi her geçen gün daha da iyiye gidiyor." sözlerini sarfetti.

Yeni hocası Prandelli'ye de değinerek, "Mancini'nin ayrılmasına oldukça üzüldüm. Ekibiyle beraber takımda güzel bir hava oluşturmuştu. Prandelli ise, Galatasaray için doğru adam. Hem teknik açıdan hem de mentalite bakımından takımda çığır açacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Sneijder: Kaptanlık Her Şey Demek Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement