Tff Olağanüstü Genel Kurulu - Son Dakika
Spor

Tff Olağanüstü Genel Kurulu

Tff Olağanüstü Genel Kurulu

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kirli suyu temizlemezsek bundan payımızı alırız" dedi.

26.01.2012 17:22

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kirli suyu temizlemezsek bundan payımızı alırız" dedi.

Güneş, konuşmasına, "İçinde olduğumuz süreç futbolumuzu yaralamıştır" diyerek başladı. Özerkliğin iyi kullanılmadığına dikkat çeken Güneş, "Her şey şeffaf olsun derken farklı bir yapı ortaya çıktı. Amatörlerin söz sahibi olduğu bir ortam oldu" dedi.

"Hukuksuzluk bugün de var yarın da var" diyen Güneş, "Bu genel kurulun bir milat olmasını istiyorum. Eğer suçlama varsa peşinden koşmalıyız. Hemen aklanmak için savunma vermeliyiz. Zamana yayarsanız suçluluğunuzu kabul ediyorsunuz demektir. Biz burada fikir üretmek için varız. Suç sahiplenilmez. Kim yaptıysa hemen cezasını çekmeli. Biz suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz. Herkes kendini değiştirilmeli. Kirli suyu temizlemezsek bundan payımızı alırız" şeklinde konuştu.

Sadece kulüplere karşı değil kişisel sorumluluklarının da bulunduğunu anlatan Güneş, "Kanunları değiştirerek bu işi çözemeyiz. Önce kendimizi değiştirmeliyiz. Sokakta konuşulanlar yarın karşımıza çıkacaktır. Bugün sporcuların hepsi sevilen sayılan insanlar. Ama futbol başka kılıfa girmiş gibi görünüyor" dedi.

"Hepimiz değişebiliriz ama biz aynen varız. Önemli olan itibarımızdır" diye konuşan Şenol Güneş,

sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşe para girince her şey kayboldu. Prensiplerden taviz verirsek sıkıntıya düşeriz. Farklı düşünceler olsa da aynı gemideyiz. Kaçmak kimseye fayda göstermez. Çocuğa sobaya değmemesini söylerseniz felaketi önlersiniz. Spor ve insan sevgisi ön planda olmalı. Bugün 1 saatlik aranın da verilmesi bence doğru değildir. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Ben kendime olan haksızlık için konuşmadım. Futbol ilgi arttı ama kendi kendimizi sorgulamalıyız. TFF para kazanan kuruluş değil, futbola önem veren kuruluş

olmalıdır. Geçen sene ki oyuncumuz 1 alırken bu sene 3 alıyor, futbol iyi olmuyor. Eğer suç ciddiyse herkesi ilgilendirir. Sistemli planlı çalışmayı ikinci plana ittik. TFF, UEFA ve FIFA'ya örnek fikirler vermeliyiz. Ülkenin itibarını zedeliyoruz. İnsan cesaretini kaybetmemelidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tff Olağanüstü Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement