Hacker'lar Kredi ve Banka Kartlarının Verilerine Erişti - Son Dakika
Teknoloji

Hacker'lar Kredi ve Banka Kartlarının Verilerine Erişti

Hacker\'lar Kredi ve Banka Kartlarının Verilerine Erişti

Siber saldırganlar ünlü perakendecinin POS sistemine girdi.

20.10.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Siber güvenlik suçları gün geçtikçe biraz daha artıyor. Geçtiğimiz cuma günü Hacker veya Hacker'ların, Kmart'ın POS ağına girerek müşterilerin kredi ve banka kartı verilerine eriştiği ortaya çıktı. Kmart da saldırıya uğrayan büyük perakendeciler listesine katıldı. Bu saldırı son aylarda Home Depot, Dairy Queen, SuperValu, UPS ve benzeri birkaç olaya daha benzer.


Kmart'ın ana şirketi Sears Holding yaptığı açıklamada saldırı eylül ayında meydana gelmiş görünüyor dedi. Ancak bu gelişme perşembe gününe kadar Kmart bilgi teknolojisi ekibi tarafından fark edilmeden kalmış. Sears'a göre siber saldırganlar antivirüs yazılımı araçları tarafından izlenemez bir malware ile ödeme veri sistemini etkilemiş.


Saldırganların belirli müşterilerin kredi ve banka kartına ulaştığı, ancak kart PIN'leri, email adresleri ve sosyal güvenlik numaralarının tehlikede olmadığı vurgulanıyor. Yalnız ne kadar müşterinin bu durumdan etkilendiği açıklanmadı.


Bu yılın başlarında Amerika İç Güvenlik Bölümü ve Gizli Servisi, POS sistemlerinden veri çalmak için kullanılan Backoff adlı veri hırsızlığı yapan yazılım konusunda perakendecileri uyarmıştı. İki ajansa göre gerçek sayı çok daha fazla olabilir, ama Backoff'un en az 1000 işletmenin sistemine enfekte edildiği belirtiliyor. Yedi farklı POS sistemi satıcısı da Backoff'tan etkilenen çok sayıda müşterisi olduğunu doğrulamıştı. Ancak Kmart, Hacker'ların kullandığı malware hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Bu yüzden Backoff olup olmadığı belli değil.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hacker'lar Kredi ve Banka Kartlarının Verilerine Erişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement