Wsj: Catstantinople. Kedilerin Şehri İstanbul! - Son Dakika
Teknoloji

Wsj: Catstantinople. Kedilerin Şehri İstanbul!

Wsj: Catstantinople. Kedilerin Şehri İstanbul!

Ülkemizin sevimli minikleri Wall Street Journal'a konu oldu.

21.08.2015 12:17
Mahmut Saral - -

İstanbul, tarihte olduğu gibi günümüzde de dünyanın en önemli şehirlerinden bir tanesi. Sultanlar, imparatorlar gören bu şehir, şimdilerde kedilerin krallar gibi yaşadığı bir şehir olarak gösterilebilir. En azından The Wall Street Journal'da yer verilen habere göre böyle...


Haberde, her yanı tarih kokan İstanbul sokakları gezildiğinde sıklıkla şirin kedilerle karşılaşıldığından ve bu kedilerin insanlar tarafından sevilip beslenildiğinden söz ediliyor.


Örneğin Cihangir'e baktığınızda, kimi zaman bir kaldırımda, kimi zaman bir masada, kimi zaman da bir motor üzerinde kedi görebiliyorsunuz. Sizle karşılaştıklarında o kadar rahat ve umursamazlar ki sanki "Bu bölgenin kralı benim" havasındalar diyebiliriz.


Wall Street Journal'a konuşan Sibel Resimci isimli bir müzisyen, "İstanbul'da kedi olmak, Hindistan'da inek olmak gibi bir şey" benzetmesini yapıyor. Resimci, eşinin bir motoru olduğunu ve bazen o motorda kedilerin uyuduğunu gördüğünde de onları rahatsız etmemek için işe yürüyerek gittiğini ekliyor.


Bu arada, bir de Cats of İstanbul sayfasından söz edelim ( Instagram, web ve Facebook sayfaları var) kısaca. Bu sayfa, Rana Babac tarafından kurulmuş ve sürekli İstanbul kedilerinin fotoğrafları paylaşılıyor. Babac, kedilerin her zaman İstanbul'da bilinirliğinin olduğunu, ama sosyal medyanın gücüyle bu bilinirliğin artış gösterdiğini dile getiriyor.


Ek olarak, kedilerin İslam dininde özel bir yerinin olduğundan, temizliği simgelediğinden ve Hz. Muhammed'in (S.A.V.) de bir kedisi olduğundan söz ediliyor.


İsterseniz bu haber yardımıyla daha evvel hazırladığımız "İstanbul Kedileri" videosunu da bir kez daha sizlere sunalım.


Eğer pencereyi göremiyorsanız tıklayın.



Ve bu da WSJ'da yayınlanan video:



Video penceresini göremiyorsanız tıklayın.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Wsj: Catstantinople. Kedilerin Şehri İstanbul! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement