18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Nilüfer Halk Dansları Topluluğunun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle sahnelediği "Bu savaş değil, bir kurtuluş ve barış öyküsüdür" konulu tiyatral gösteri, ilgi gördü.

20.03.2015 14:01

Nilüfer Halk Dansları Topluluğunun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle sahnelediği "Bu savaş değil, bir kurtuluş ve barış öyküsüdür" konulu tiyatral gösteri, ilgi gördü.

Fethiye Kültür Merkezi'nde, sanat yönetmenliğini Miray Orduseven, Hakan Cengiz ve Mükteda Altıner'in yaptığı gecede 72 dansçı performans sergiledi. Kurtuluş mücadelesinin dans ve tiyatral gösteriyle buluştuğu gecede izleyenler duygusal anlar yaşarken, yaklaşık 1,5 saat süren gösterinin sonunda dansçılar ayakta alkışlandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, burada yaptığı konuşmada, duyguların doruğa çıktığı gecede muhteşem anlar yaşadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yılını Nilüfer Belediyesi en iyi şekilde kutladı. Yapılan kutlama programlarını izledik. Bazı yerlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini dahi telaffuz etme cesareti gösteremeyenleri izledik. Çanakkale ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin meşalesini yakmıştır. Atatürk ve arkadaşları Çanakkale'deki insanlara inanarak kurtuluş mücadelesine girmişlerdir. Yoksa bugün onlar olmasaydı her birimizin adı başka olurdu. O günlerin şartlarını düşünerek değerlendirmek gerek. Tabii ki sadece Mustafa Kemal Atatürk değil, tüm silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Eğer bu ülkede yaşıyorsak, camiler açıksa, bayrak dalgalanıyorsa, onların eseridir. Onların adlarını ağzına alamayanların eseri değildir. Çanakkale çok önemliydi. Çünkü orada Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun meşalesinin yakılmasının yanı sıra insanlık dersinin verildi."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement