19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Konya'nın Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Kulu, Bozkır ve Sarayönü ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

19.05.2015 15:22

Konya'nın Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Kulu, Bozkır ve Sarayönü ilçelerinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Seydişehir Belediyesi önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Soner Balcı, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı.

Tören kapsamında, Anadolu Mahmut Esat Lisesi öğrencileri şiirler okudu. Geçlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı spor kulüpleri karate, judo ve tekvando gösterileri sunuldu. Çeşitli spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Beyşehir

Kutlamalar kapsamında ilçe protokolü anıt alanında bir araya geldi. Atatürk Anıtı önündeki törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır tarafından yapılan çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.

Törende, Beyşehir'de okullar arası bahar turnuvaları ve gençlik haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışma ve turnuvalarda derece elde eden takım ve sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

Akşehir

Tören kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Sadık Köseoğlu tarafından çelenk sunuldu.

Daha sonra 19 Mayıs  Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkiliklerine Selçuklu Anadolu Lisesi'nde devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Okul Müdürü Bektaş Kocabaş'ın açılış konuşması ve Köseoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Etkinliklere, 31 İkmal Merkez Komutanı Albay Erdal Canol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, şube müdürleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bozkır

Bozkır ilçesinde de tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Bayramı büyük bir coşku ile Anıt Meydanı'nda kutlandı.

Anıt Alanı'na çelenklerin sunulmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yılı ile ilgili kutlama mesajı okundu. Daha sonra İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdür Vekili Fatih Erkan tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma gerçekleştirildi.

Öte yandan Konya'nın Sarayönü, Kulu ve Ereğli ilçelerinde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement