2 Yeni Bulvarla 5 Mahalle Birbirine Bağlanıyor - Son Dakika
Yerel

2 Yeni Bulvarla 5 Mahalle Birbirine Bağlanıyor

2 Yeni Bulvarla 5 Mahalle Birbirine Bağlanıyor

Başkan Selmanoğlu: "20 Yıl Sonrayı Düşünerek Hizmet Gerçekleştiriyoruz" dedi.

17.06.2011 08:46

Hızla gelişen ve değişen Elazığ'a, Elazığ Belediyesi tarafından açılım yapacak olan bulvara 2 yenisi daha ekleniyor. Yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanan Kuvayi Milliye Bulvarı tamamlanarak hizmete girerken, Daha önce Gözde Sokak olan alanda yapılan çalışmalarla dev bir bulvara dönüşüyor.

4 km uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Kuvayi Milliye Bulvarında altyapı, su yağmurlama, elektrik, telekom işlemleri tamamlanırken, kaldırım ve tretuvar işlemleri de büyük bir bölümde son aşamaya geldi. Şehrin en yeni ve en modern bulvarlarından olan Kuvayi Milliye Bulvarı sayesinde Malatya Çevre Yolundaki trafik yoğunluğu da büyük bir oranda azalmış olurken, Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından yeni bir bulvarında çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Daha önce Gözde Sokak olan alanda başlatılan çalışmalarla 2 km uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yeni bir bulvar daha halkımızın hizmetine girmiş olacak. Bu yeni bulvarda da alt yapı işlemeleri tamamlanırken, ekipler dolgu, tesviye çalışması işlemlerine devam ediyorlar. Yine bu iki bulvar üzerinde yer alan bağlantı yollarında da ekipler tarafından çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor.

Kuvayi Milliye Bulvarı ve bu yeni bulvarın tamamlanmasıyla 5 mahalle Olgunlar, Sürsürü, Ataşehir, Abdullahpaşa ve Cumhuriyet Mahallesinde transit bir bağlantı sağlanmış olacak ve bu mahalleler arasında seyahat eden sürücüler çevre yolu ve ara sokakları kullanmadan bulvar üzerinden daha süratli ve daha rahat bir şekilde yolculuk gerçekleştirmiş olacaklar. Yine bu bulvarlar üzerinde yapılan kaldırım ve tretuvar çalışmaları sayesinde yayalarda rahat bir şekilde bu alanlardan yararlanabilecekler.

Şehrin yeni yerleşim yerlerinde ekiplerin gelecek yılların çalışmalarına imza attıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, özellikle merhum Başkanımız Hamza Yanılmaz'ın döneminde başlayan bulvar çalışmalarının son dönemde kendileri tarafından da yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydederek sözlerine şöyle devam etti:

"Ekiplerimiz tarafından 7 yıl içerisinde bu şehre 20'den fazla bulvar kazandırdığımız için haklı bir gurur yaşıyoruz, yaptığımız bu modern bulvarlar sadece günümüz şartlarına göre değil şehrin 20 yıl sonrasının da ihtiyaçları düşünülerek yerine getiriliyor. İşte bu yeni bulvarlarımız sayesinde, Sürsürü, Ataşehir, Abdullahpaşa ve Cumhuriyet Mahallesinde transit bir bağlantı sağlanmış olacak ve hemşehrilerimiz rahatça ulaşımlarını sağlayabilecekler. Elazığ Belediyesi olarak bizler önümüzdeki süreçte de şehrimize yeni modernler kazandırmaya devam edeceğiz"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel 2 Yeni Bulvarla 5 Mahalle Birbirine Bağlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement