23 Nisan AB Çocuklarıyla Şenliğe Dönüştü - Son Dakika
Yerel

23 Nisan AB Çocuklarıyla Şenliğe Dönüştü

23 Nisan AB Çocuklarıyla Şenliğe Dönüştü

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesindeki öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, AB projesi kapsamında İspanya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğrenci ve öğretmenlerde katıldı.

23.04.2013 18:07

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesindeki öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, AB projesi kapsamında İspanya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğrenci ve öğretmenlerde katıldı. Renkli görüntülere sahne olan 23 Nisan kutlamaları şenliğe dönüştü.

Türkiye'nin de ortağı olduğu "Unutulan Çocuk Oyunları ve Oyuncakları" konulu Comenius Projesi kapsamında İspanya, Bulgaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden Erdemli'ye gelen 32 yabancı öğrenci ve öğretmen Limonlu Ortaokulu'ndaki 23 Nisan kutlamalarına katıldı.

Yabancı öğrenciler, kendi yöresel halk oyunlarından ve danslarından örnekler sunarken, Limonlulu öğrenciler ile halat çekme ve çuval yarışına da tutuştular. Oyunlar esnasında çocukların heyecanı ve mutluluğu objektiflere de yansıdı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, burada yaptığı konuşmada unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunu ve oyuncaklarıyla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin oynadığı oyunları oyuncakları, çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Bunun içinde önemli çalışmalarımız var.

İşte 26 Nisan günü ilçemizde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nin ikincisini düzenleyeceğiz. Yabancı konuklarımızı bu şenliğimizi izlemeye davet ediyorum" dedi.

Proje koordinatörlerinden Juliya Alexandrova ise gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Çoğumuzun Türkiye'ye bu ilk ziyareti. Bize olan ilgiden ve doğadan son derece etkilendik. Güzel çalışmaların olacağına inanıyoruz. Özellikle sizin çocuklarınızın iletişime açıklığı bizi çok etkiledi" dedi.

Yabancı konuklar,

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara'ya ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23 Nisan AB Çocuklarıyla Şenliğe Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement