23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz: "Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur"

22.04.2014 13:17

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, geleceğin güvencesi çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamanın en büyük sorumlulukları olduğunu bildirdi.

Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olmadığını, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı gün olduğunu kaydetti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmesinin, O'nun bu ülkenin geleceği çocuklara verdiği önemin bir ifadesi olduğunu vurgulayan Ercengiz, Atatürk'ün hem gelecek kuşaklara egemenlik ve bağımsızlık kavramını daha çocuk yaşta aşılamayı hem de laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini güvence altına almayı hedeflediğini bildirdi.

Ercengiz, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak en büyük sorumluluğumuzdur. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutlar, bu özel günü bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum." - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement