29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Sandıklı ilçesinde, törenle kutlandı.

29.10.2014 15:49

Sandıklı İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Tören öncesi Kaymakamlık makamında Kaymakamı Faik Arıcan, tebrikleri kabul etti.

Kaymakam Arıcan, tebrikler esnasında bayram kutlama programına katılan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Masalli şehri Valisi'ne Yunus Emre İşli'ye plaket hediye etti.

Daha sonra Sandıklı Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Arıcan, Garnizon Komutanı vekili Personel Üsteğmen Serkan Sağım ve Belediye Başkanı Mustafa Çöl, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Arıcan, törende yaptığı konuşmada, milletin yaşamında seçkin ve anlamlı bir yeri olan, büyük önder Atatürk'ün liderliğinde 29 Ekim 1923'de milletinden alınan güç ile kurulan, emanet ve hediye edilen cumhuriyetin 91. yıl dönümüne sevinç ve coşkuyla ulaşıldığını söyledi.

Cumhuriyetin, azmin, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin, egemenliğin sembolü olduğunu belirten Arıcan, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet, farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alınarak birlikte yaşama ideallerimizin kaynağı olmuştur. Cumhuriyet ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla insanımızın ufkunu genişletmiş, ekonomik ve sosyal hayatımıza bir dinamizm kazandırmıştır. Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Atatürk'ün 'Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir' sözü, cumhuriyetimizin erdemini ve temel amacını en iyi biçimde anlatmaktadır. Bu gayret ve çaba kolay başarılmamıştır. Bunun harcında nice şehitlerimizin kanları ve nice gazilerimizin akıllara durgunluk veren cesareti vardır. Bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesine dayanan demokratik bir cumhuriyete sahipsek, işte bunun başlangıç tarihine 29 Ekim tarihidir. Bu bayram Türkiye'nin geleceği hakkında en ufak şüpheye düşmemesinin adıdır."

Daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Halk oyunu gösterileri ve yarışmalarda şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Etkinlikler, resmigeçitle sona erdi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement