30 Yıl Sonra Tapuları Verilecek - Son Dakika
Yerel

30 Yıl Sonra Tapuları Verilecek

30 Yıl Sonra Tapuları Verilecek

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan tapusuz 600 hane tapusuna kavuşacak.

27.11.2013 13:26

Hilvan Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; tapuda tarla niteliği taşıyan ancak 30 yıldan beri üzerinde yapılaşmanın meydana geldiği 300 dönümlük arazi sahipleri belediyenin girişimleriyle hak sahiplerine tapularının verilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, arazi sahibi Abdülkerim Çakmak ve Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Toprak, 30 yıldan beri devam eden tapu sonunu çözmek için yaklaşık 150 mahalle sakiniyle belediyeye ait konferans salonunda bir araya geldi.

300 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 600 hanenin inşa edildiğini ve bunların tapusuz olduğunu; ancak bu sorunu ortadan kaldırmak için mahalle sakinleri ve hak sahipleriyle bir araya geldiğini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, "Bahçelievler mahallemizde ikamet eden yaklaşık 600 mahalle sakini 30 yıldan beri tapusuz olarak evlerinde oturmaktaydılar. Belediye olarak mahalle sakinlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda herkes tapusuna kavuşacaktır" dedi.

Arazi sahibi Abdülkerim Çakmak ise, "Arazi sahibi olarak, mahalle sakinlerinin tapularını alabilmeleri için üstüme düşen ne varsa yapacağım. Bu konuda büyük bir fedakârlık gösteren belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Toprak da arazi sahibi ve belediye başkanının fedakârlıklarından dolayı teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 30 Yıl Sonra Tapuları Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement