54'üncü Uluslararası Bursa Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

54'üncü Uluslararası Bursa Festivali'ne Doğru

Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla kentte "sanat rüzgarları" estirecek.

29.04.2015 13:54

Bu yıl 54'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Bursa Festivali", dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla kentte "sanat rüzgarları" estirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenlediği basın toplantısında, festivalin, 1962 yılından bu yana düzenlendiğini hatırlattı.

Sanatın, dünyanın ortak dili olduğunu dile getiren Altepe, "Bu dilin tüm renkleriyle harmanlandığı Uluslararası Bursa Festivali, bu şehrin 54 yıllık geleneğidir. Bursa Festivali, şehrimizin gururu olmaktan öte kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran, Bursa'yı kültür ve sanatla dünya gündemine taşıyan bir gelenektir" dedi.

Altepe, Büyükşehir Belediyesinin tarihi yapıları restore edip işlevlendirdiğini anımsatarak, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun da yenileneceğini, kapasitesinin 5 bin kişiye çıkartılarak üzerinin kapatılacağını örtüleceğini belirtti.

Bursa'nın, kültür ve sanata değer verdiğini vurgulayan Altepe, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanatı, şehrimizin gelişimini taçlandıran değerler olarak görüyoruz. Bu geleneği en güzel şekilde sürdürmek adına dünyada gelişen akımları takip ederek en iyi isimlere ulaşmaya çalıştık. Festivalimiz, Bursa'da 54 yıldır coşkuyla yaşatılan ve şehrimizin geleneksel değerleri arasında yer alan bir organizasyondur. Türk Sanat Müziğinden Türk Halk Müziğine, pop müzikten baleye, ücretsiz halk konserlerinden sergilere kadar birçok etkinlik vatandaşlarımızla buluşuyor."

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, dünyaca ünlü sanatçıları ve farklı kültürlerden örnekleri Bursalılarla buluşturmak amacıyla güzel bir program hazırladıklarını anlattı.

BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez  de dünya müziklerinin en iyi örneklerinin Bursa'da sergileneceğini kaydetti.

Festival programı

Festivalin 25 Mayıs'taki açılış konserinde, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, "3 soprano 3 tenor" ile sahneye çıkacak.

Etkinlikler kapsamında 27 Mayıs'ta Zara, 29 Mayıs'ta Kıraç ve Yonca Lodi, 30 Mayıs'ta Orhan Osman ve Balkan Ekspres, 2 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi, 4 Haziran'da Marika, 5 Haziran'da Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası (Türk Sanat Müziği Gecesi), 9 Haziran'da Europe, 10 Haziran'da İzmir Devlet Opera ve Balesi (Lüküs Hayat), 12 Haziran'da Rafet El Roman ve Ezo, 13 Haziran'da Funda Arar, 15 Haziran'da Kenan Doğulu sahne alacak.

Giorgio Bertozzi ve Ferdan Yusufi küratörlüğünde gerçekleşecek, İtalyan sanatçıların eserlerinden oluşan "Sentez 6 Sergisi", 1-13 Haziran tarihlerinde Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Bursalılarla buluşacak.

Festivalin müzikal etkinlikleri Bursa Açık Hava Tiyatrosu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) ile Bursa Kent Müzesi önünde gerçekleştirilecek. Polonyalı sanatçı Marika'nın ücretsiz gerçekleşecek konserinin dışındaki diğer konserlerin fiyatları 13-38 lira olarak belirlendi. Festivalin bilet satışı "www.biletinial.com" web sitesinden yapılacak.

29'uncu Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

"29'uncu Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" da festivalin ardından 7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yarışmaya 28 ülkeden ekipler katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 54'üncü Uluslararası Bursa Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement