6 Asırlık Köprü Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

6 Asırlık Köprü Restore Edilecek

6 Asırlık Köprü Restore Edilecek

Uzunköprü'de Ergene Nehri üzerinde bulunan ve dünyanın en uzun taş köprüsü kabul edilen 'Uzunköprü' 3 yıl sürecek restorasyon sürecine giriyor.

26.06.2014 11:56  Güncelleme: 12:00

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Ergene Nehri üzerinde bulunan ve dünyanın en uzun taş köprüsü kabul edilen 'Uzunköprü' 3 yıl sürecek restorasyon sürecine giriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü dünyanın en uzun taş köprüsünün restorasyonu için düğmeye bastı. Projesi hazırlanan ve Anıtlar Kurulunun onayıyla başlayacak köprü, restorasyon süreci sonrası trafiğe kapatılacak, elektrik işletmesi tarafından aydınlatılarak turizme hizmet verecek.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, bin 392 metre uzunluğunda 174 kemeri bulunan tarihi köprüde çatlaklar oluştuğunu belirterek, "Yıllardır üzerinden çok ağır tonajdaki araçlar geçmiş ve köprüye çok zarar vermiş. Artık 3 tondan fazla ağırlıktaki araçların geçişine izin verilmiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, köprünün projesini hazırladı. İhale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlayacak" dedi.

Osmanlı'nın, Balkanlar'a yaptığı fetihlerde doğal engel olarak karşısına çıkan Ergene Nehri'ni aşmak için kurulan köprünün, Türk ordusunun akınlarını kışın da sürdürebilmesini sağladığı biliniyor. En son 1963'te onarıldığı belirtilen köprünün restore edilerek ömrünün uzatılması hedefleniyor. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6 Asırlık Köprü Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement