Adana'da "Savaşa Hayır" Mitingi Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Adana'da "Savaşa Hayır" Mitingi Düzenlenecek

"Savaşa Hayır Mitingi" düzenleneceği bildirildi.

24.05.2012 12:40

Adana'da Alevi Bektaşi Platformu tarafından

"Savaşa Hayır Mitingi" düzenleneceği bildirildi.

Platform sözcüsü Mikdat Öztürk, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda miting düzenleme komitesi adına yaptığı açıklamada, 3 Haziran Pazar günü Uğur Mumcu Meydanı'nda "Savaşa Hayır" konulu miting düzenleyeceklerini kaydetti.

Emperyalist ülkelerin, kısa süre öncesine kadar Kuzey Afrika, Arap ülkeleri ve Ortadoğu'daki iktidarlarla adeta "can ciğer" olduklarını belirten Öztürk,

"Ne oldu da görevlendirilmiş firavunların, Muaviyelerin, Nemrutların cilası döküldü- Zulmün efendileri 20. yüzyılda 1. ve 2. Dünya savaşları ile dünyayı paylaştılar. Bu savaşlarda milyonlarca insan yaşamını yitirdi. 'Komünizm tehlikesine karşı yeşil kuşak' ile de Ortadoğu'ya egemen oldu. Zulmün efendileri, her yeni durumda yeniden halkları birbirine kırdırıp, 'tatlı iktidarları'nı sürdürdüler" dedi.

Günümüzde ise "Ortadoğu'ya demokrasi getirmek, dünyayı nükleer tehlikeden korumak, fundamentalizm tehlikesi, Taliban terörizmi, Arap baharı" gibi gerekçelerle Ortadoğu'ya girerek, kan dökmeye ve can almaya devam ettiklerini vurgulayan Öztürk, "Türkiye sorunun odak noktasında yer alıyor. Ortadoğu ve Afrika'da 'Yeni Osmanlıcılık' hülyası ile ABD taşeronluğu yapan hükümet bilmelidir ki, Suriye'ye demokrasi getirecek olan Suriye halklarıdır. Türkiye'de en ufak bir muhalefete ve hak talebine biber gazı, toplu gözaltı ve tutuklamayla cevap veren hükümetin niyeti sahiden Suriye halklarını kurtarmak mıdır- Hayır! Hemen her gün kürsülerden tehditler savuran Başbakan, savaş tamtamcılığı yapıyor" dedi.

Öztürk, savaşa karşı olan herkesi mitinge katılmaya çağırdı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da 'Savaşa Hayır' Mitingi Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement