Afyonkarahisar Pmyo'da Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar Pmyo'da Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Afyonkarahisar Pmyo\'da Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: "Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelinin hizmet kervanına katılmasıyla üzerinde yaşadığımız topraklar, çok daha rahat, huzurlu ve refah içinde olacak"

23.09.2013 16:12

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelinin hizmet kervanına katılmasıyla üzerinde yaşadığımız topraklar, çok daha rahat, huzurlu ve refah içinde olacak" dedi.

Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin herkes için son derece önemli olduğunu, bunun güvenlik güçleri için daha da önem arz ettiğini ifade etti.

"Şu anda refah içinde yaşamamız emniyet güçlerimizin görevini tam manasıyla yaptığının göstergesidir" diyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Eğitimli, donanımlı, mükemmel yetişmiş güvenlik personelinin hizmet kervanına katılmasıyla üzerinde yaşadığımız topraklar, çok daha rahat, huzurlu ve refah içinde olacak. Emniyet mensuplarının eğitimi konusunda daha önceki yıllarda yurt dışından uzmanlar gelirdi. Türk insanın azmi ve becerisi sayesinde artık yurt dışına uzmanlar gönderir hale geldik. Eğitim ve bilgi bizleri buralara getirdi. Bu nedenle en büyük ve en önemli güç, bilgi ve teknoloji üstünlüğüdür. Polisin caydırıcı gücü de bununla sağlanmalıdır. Polis her zaman çevik ve kendisine gerek duyulduğu anda orada olmalıdır."

Balkanlıoğlu, öğrencilere çok kitap okumalarını tavsiye etti.

Afyonkarahisar PMYO Müdürü Müjdat Karagöz ise 160 birinci sınıf, 118 ise ikinci sınıfta öğrenci bulunduğunu bildirdi.

Son yıllarda yakalanan başarılarda, eğitimli ve nitelikli personel istihdamının büyük rolü bulunduğuna dikkati çeken Karagöz, "Okul olarak amacımız da bu doğrultuda, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletimize hizmet vermeyi şiar edinen ve bu uğurda her türlü fedakarlığı göze alan, halkımızın güvenliğini sağlarken de insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeyen polisler yetiştirmektir" dedi.

Törende, başarılı olan ikinci dönem öğrencilerine protokol tarafından çeşitli ödüller verildi.

Yüksekokulun "Bakış Açısı" konulu ilk dersi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur tarafından verildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar Pmyo'da Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement