Ağlasun, Baka Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ağlasun, Baka Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Ağlasun'da toplandı.

15.06.2011 18:03

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Ağlasun'da toplandı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksekokulu salonunda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahatin Akkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Aydın Kaplan katıldı.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı konuşmada, Ağlasun'un Burdur'un en küçük ilçelerinden biri olduğunu, ancak turizm anlamında Burdur'un en önemli ilçelerinden olduğunu ifade etti.

Sagalassos Antik Kenti'nin Ağlasun'da bulunduğunu hatırlatan Tapsız,

"Ağlasun'a turizm ve kalkınma anlamında büyük bir önem veriyoruz. Toplantıyı özellikle buraya aldık. Kamuoyunda Sagalassos tanınsın, dikkatleri buraya çekelim diye düşündük" dedi.

Mali Destek Programı kapsamında ajansa 356 proje başvurusu yapıldığını anlatan Tapsız, "356 başvurunun 97'si kar amacı gütmeyen, 259'u ise kar amacı güden kurumlarca gerçekleştirilmiştir. Proje başvurularında illere göre dağılım, Antalya'dan 177, Isparta'dan 100, Burdur'dan 79 proje olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Projelerin teslim alınmasını takiben ajans personeli tarafından ön idari incelemelerin gerçekleştirildiğini anlatan Tapsız, ön inceleme sonucunda 34 projenin teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçemediğini kaydetti.

Toplantının ardından Yeşilbaşköy beldesinde yemek yendi. Ardından tarihi değirmende meyve ve çay ikramı gerçekleştirildi. Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Burdur Valisi Süleyman Tapsız, şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil'i evinde ziyaret etti.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağlasun, Baka Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement