Ahlat'ta Okul Sütü Projesi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Okul Sütü Projesi

Ahlat\'ta Okul Sütü Projesi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin başlamasıyla birlikte Okul Sütü Programı da başladı.

12.02.2015 14:40

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci dönemin başlamasıyla birlikte Okul Sütü Programı da başladı.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Okul Sütü Dağıtım Programı kapsamında Vakıfbank İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere okul sütü dağıttı. Daha sonra konuyla ilgili açıklamada bulunan Müdür Özden; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı'nca ortaklaşa hazırlanan Okul Sütü Programı kapsamında öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan tebliğ, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, haftada 3 gün süreyle yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılmasına ilişkin usul ve esasları kapsıyor. Bu vesile ile Ahlat ilçemizde 43 okulumuzda 4 bin 609 öğrencimiz bu projeden faydalanacaktır. Dolayısı ile bu proje ile öğrencilerimize süt içme alışkanlığını kazandırmak istiyoruz. Okul Sütü Dağıtım Programı'nda 4 bin 609 öğrencimizin velisi, çocuklarının süt içmesine izin verirken, 117 öğrencimizin velisi ise çocuklarının süt içmesine izin vermemiştir. Okul Sütü Projesi, dört seneden beri uygulanan Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli ve büyük bir projesidir. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel ve dolayısıyla ruhi gelişimlerine katkı vermek üzere bütün dünyada faydası bilinen, dolayısıyla ülkemizde dört yıldan beri devlet politikası olarak uygulanan bir projeyi ilçemizde de gerçekleştirmekteyiz. Bu denli büyük bir projenin ülke genelindeki öğrencilere uygulanmasında emeği geçen ve geçecek olan Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatımıza ve süt dağıtımında görev alan herkese teşekkür ediyorum "dedi.

Vakıfbank İlkokulu'nda düzenlenen süt dağıtımı etkinliğine Şube Müdürü Sadettin Peker de katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Okul Sütü Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement