AK Parti İzmir İl Başkanı Delican 9 Eylül Mesajı Yayınladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican 9 Eylül Mesajı Yayınladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican 9 Eylül Mesajı Yayınladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü için bir kutlama mesajı yayınladı.

08.09.2014 13:08

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü için bir kutlama mesajı yayınladı.

Delican mesajından şu görüşlere yer verdi:

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük milletimizin, aziz vatanın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği destansı kurtuluş mücadelesi, Dumlupınar ve Sakarya'da elde edilen büyük zaferlerin sonrasında, 9 Eylül 1922'de güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasıyla son bulmuştur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Dumlupınar'da ve Sakarya'da elde edilen büyük zaferler sonrasında, İzmir'i kurtarmak üzere kahraman ordularımıza verdiği 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!' komutu, adeta milli hafızamıza kazınmıştır.

İzmir'in kurtuluşu aziz milletimiz için çok önemli bir milattır. İzmir'in düşman işgalinden kurtarıldığı 9 Eylül 1922 günü, bağımsızlık yolunda atılmış büyük bir adım olduğu kadar, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden sürecin de habercisi olmuştur. İzmir, şehit gazeteci Hasan Tahsin'in düşmana ilk kurşunu sıkmasıyla milli mücadelenin başladığı yerdir. Yine İzmir, 9 Eylül 1922'de Yüzbaşı Şerafettin'in Konak Meydanı'ndaki hükümet konağına Türk Bayrağı'nı çekmesiyle milletimizin vatanımızın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği kurtuluş mücadelesinin sonlandırıldığı yerdir. İzmir, kurtuluşun ve kuruluşun şehridir. Bu anlamda İzmir'in kurtuluş tarihini sadece bir kentin kurtuluş tarihi olarak değil, aziz milletimizin topyekün bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesinin nihayete erdiği tarih olarak görme durumundayız.

Bu düşüncelerle, güzel İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İzmir İl Başkanı Delican 9 Eylül Mesajı Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement