Almanca Kursunu Bitirenler Belgelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Almanca Kursunu Bitirenler Belgelerini Aldı

Almanca Kursunu Bitirenler Belgelerini Aldı

Trakya Alman Kültür Derneği etkinlikleri kapsamında ‘Almanca Dil Öğretimi Kursu’nu tamamlayan ilk öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

23.10.2015 19:09

Trakya Alman Kültür Derneği etkinlikleri kapsamında 'Almanca Dil Öğretimi Kursu'nu tamamlayan ilk öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

İlhan Koman Kültür Evi'nde düzenlenen törende öğrencilere kurs bitirme belgelerini Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı verdi. Törene Trakya Alman Kültür Derneği Başkanı Halil Türkan, Başkan Yardımcısı ve Almanya Buluşma Noktası Müdürü Franziska Schlyer, kursiyerler ile veliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını Trakya Alman Kültür Derneği Başkanı Halil Türkan yaptı.

Dernek Başkanı Türkan, "Edirne Belediyesi bize burayı tahsis ettikten sonra ayaklarımız biraz daha yere bastı, biraz daha etkili projeler yapmaya başladık, amaçlarımızı gerçekleştirme olanağını sağladık. Amacımız, ana dilini seven, Türkçe'nin önemini anlayan ve bunun bir kimlik olduğunu bilen ve buna bağlı olarak da Türk kültürünü zenginleştirme amacında olan gençlere hizmet etmek. Kendi ana dilini öğrendikten sonra, yabancı dili daha iyi öğrenebileceklerini onlara göstermek. Bunun için de yabancı dil kursları açtık" dedi.

Türkan, "Biz burada yurtdışından gelen ailelerin Türkiye'deki uyum sorunlarını nasıl çözecekleri konusunda danışmanlık hizmeti vermeye çalıştık ve çalışıyoruz. Her düzeyde Almanca dil kursu veriliyor. Bugün burada bulunma nedenimiz 1 Mart 2015 ile 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında A1 düzeyinde Almanca kursu gören kursiyerlerin belgelerini almaları. Bu kursu 18 öğrenci takip etti ve kurs tamamlama belgesi almaya hak kazandı. Şu anda halen 30 öğrencimiz kurs görmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kursu başarıyla bitirenlere belgeleri verildi. Belge alan öğrenciler öğretmenleri ve dernek yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanca Kursunu Bitirenler Belgelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement