Aloğlu: 'Halkın Efendisi Olan Köylümüzü Bilinçlendirmeliyiz' - Son Dakika
Yerel

Aloğlu: 'Halkın Efendisi Olan Köylümüzü Bilinçlendirmeliyiz'

Aloğlu: \'Halkın Efendisi Olan Köylümüzü Bilinçlendirmeliyiz\'

Gölmarmara’da yaşanan katliam gibi kazayı değerlendiren Manisa Girişimci İşadamları Derneği (MAGİD) Başkanı Ayberk Aloğlu, bir daha insan hayatına, halkın efendisi olan köylü vatandaşların canlarına ve mallarına zarar gelmemesi için bilinçlendirme girişimlerinde bulunulacağını dile getirdi.

08.07.2015 14:40

Gölmarmara'da yaşanan katliam gibi kazayı değerlendiren Manisa Girişimci İşadamları Derneği (MAGİD) Başkanı Ayberk Aloğlu, bir daha insan hayatına, halkın efendisi olan köylü vatandaşların canlarına ve mallarına zarar gelmemesi için bilinçlendirme girişimlerinde bulunulacağını dile getirdi.

Sosyal Devlet anlayışına uygun tarım yapılmasına ve bu konuda da devlet ile birlikte tüm STK ve kamu dairelerinin ortak çalışması gerektiğine değinen Aloğlu, Ramazan'dan sonra bununla ilgili köy kahvelerinde artık dedikodu ya da siyaset yapmak yerine seminerler yapmak istediklerini dile getirdi.

Bununla ilgili ziraat odası ve ilçe belediyeleriyle beraber ortak girişimde bulunacaklarını kaydeden Aloğlu, bu seminerlerde Avrupai tarımın nasıl yapılacağı, çiftçilerin ürünlerine nasıl sahip çıkması gerektiğini ve arazilerinden nasıl daha karlı, verimli ürün alacaklarıyla ilgili konulara değineceklerini anlattı.

"Devletin vermiş olduğu imkanların nasıl kullanacağını, hibe ve destekleri hangi şartlarda kullanacağını açıklayıcı seminerler vermeyi düşünüyoruz" diyen Aloğlu, çiftçinin artık organik ve doğal tarımdan bihaber yaşadığı 2000'li yıllarda başlanılan yanlış tohumlama ve ilaçlamalarla ilgili konuya da değinerek, organik, doğal meyveye ve sebzeye hasret kaldıklarını İsrail'den ve Hollanda'dan ithal edilen hibrit tohumlardan dolayı domatesin kokusunu özlediklerini söyledi. Gerekirse doğal ürünlerine destek ve özendirici olmak amaçlı işyeri açıp sonra tüketiciyle buluşturmak için ellerini taşın altına sokacaklarını ve bununla ilgili de bir proje hazırladığını açıklayan Aloğlu, "Hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, Milletime de baş sağlığı dilerim." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aloğlu: 'Halkın Efendisi Olan Köylümüzü Bilinçlendirmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement