Altındağ Belediyesi Şiir Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Altındağ Belediyesi Şiir Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yaptı

Geleneksel Şiir Olimpiyatları'nın dördüncüsü Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı.

11.05.2012 17:13

Geleneksel Şiir Olimpiyatları'nın dördüncüsü Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada ilk ve orta öğretimde okullarında birinci olan toplam 47 öğrenci, Ankara il finalinde şiir okumadaki hünerlerini sergilediler.

Gençler; Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Necip Fazıl Kısakürek'e, Mehmet Akif Ersoy'dan Cemal Süreya'ya, Attila İlhan'dan Orhan Veli Kanık'a kadar Türk Şiirinin en usta isimlerinin şiirleri ile yarıştılar.

Jüri üyeliklerini; Sanatçı Semih Sergen, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç,

Yrd. Doç. Dr M. Kayahan Özgül ve Yrd. Doç. Dr. Firdevs Canbaz'ın gerçekleştirdiği yarışmada, öğrenciler belirli kıstaslara göre puanlandırılarak titiz bir gelemeden geçirildi.

Şiir Olimpiyatları'nın ilköğretim okulları arası bölümünde Yenimahalle'den Özel Kardelen İ.Ö.O. öğrencisi Talha Abdullah Koç, Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" şiiri ile birinci oldu.

Pursaklar Özel Nene Hatun İ.Ö.O öğrencisi

Esin Mü'mine Usta, aynı şiirle ikinciliğe hak kazanırken, üçüncülüğü Bahattin Karakoç'un "Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman" şiirini okuyan Keçiören Paşalı Necati İ.Ö.O. öğrencisi Miray Şahin kazandı.

Yarışmanın orta öğretimler arası il finalinde ise Etimesgut Ufuk Arslan Anadolu Lisesi Öğrencisi Mustafa Sefa Özgün, Erdem Beyazid'in " Sana, Bana, Ülkemin İnsanlarına Dair" adlı şiiriyle şampiyon oldu.

Keçiören Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi öğrencisi Salih Karakaya, Yavuz Bülent Bakiler'in "Cebeci İstasyonu" şiiriyle ikinci, Kalecik Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Gazi Ömeroğlu ise Mehmet Akif Ersoy'un "Bülbül" adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Şiir Olimpiyatları Orta Öğretimler dalında Altındağ bölgesini temsil eden Hacıbayram İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Tintir, Necip Fazıl Kısakürek'in "Visal" adlı şiiriyle yarıştı. Altındağlı öğrenci "Heyecanlıydım ama hiç şaşırmadım. Çünkü okumuş olduğum şiirin verdiği bir coşku vardı. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Necip Fazıl'ın şiirini okuyor olmak bana bir rahatlık verdi." sözleriyle duygularını ifade etti. Şiiri çok sevdiğini ve kendi yazdığı şiirleri olduğunu da belirten Tintir, "Bu yarışma benim için çok önemli bir deneyim oldu. İnşallah ileride kendi yazdığım şiirleri de okurum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ Belediyesi Şiir Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement